Италия – най-подробната информация за туриста

Италия е страна, която омагьосва! Само, който не я е посетил, не иска да се връща там отново и отново.

Магическата и различна атмосфера, които предлага всяко градче или селце, превъзходната италианска кухня, богатата история и култура на тази страна, италианската музика, италианската мода, да продължавам ли? Това са само част от причините човек да обиква Италия от първия досег с нея.

Неслучайно това е една от любимите дестинации на изключително много хора по света (включително и моя).

Италия привлича туристи от цял свят целогодишно, тъй като разполага с огромно богатство от различно естество.

А сега малко подробности за страната:

Разположение

Италия е разположена на Апенинския полуостров, граничи с Швейцария и Австрия на север, с Франция на северозапад, със Сан Марино, със Словения на изток и с Ватикана, която се намира в Рим – столицата на страната.

Италия граничи и с 4 морета: Тиренско, Адриатическо, Йонийско и Лигурско и е всеизвестна с формата си на ботуш.

Самият релеф на Италия, пък, е предимно планински, което надали ще ни очуди, като си помислим, че величествените Алпи и Апенини преминават през страната.

Не може да не споменем и 4те активни вулкана на територията на страната, а именно Везувий, Етна, Стромболи и Вулкано.

Градове и забележителности

Трудно е да се каже кои са най-посещаваните градове, тъй като цяла Италия се радва на изключително висок интерес от страна на туристите. Нека все пак споменем някои от тях: Вечният град – Рим, Флоренция, Венеция, Верона, Милано, Болоня, Неапол, Амалфи, островите Сицилия и Сардиния и още много други.

Тук ще намерите публикации с полезна информация за различните италиански градове, места, забележителности, както и любопитни факти, история и красиви снимки от цяла Италия.