Разположение

Гърция, южната ни съседка, е разположена на Балканския полуостров и освен с България, граничи с Албания и Северна Македония на север, със Средиземно море на юг, с Турция на изток и с Йонийско море на запад.

Разположението й, а и близостта до нас, превръща Гърция в предпочитана дестинация сред българите за морски туризъм, а и за разходки. Вкусната гръцка кухня, гостоприемството на местните и хубавите плажове със сигурност печелят много почитатели.

Любопитно е да споменем, че около 80% от територията на Гърция се състои от планини и хълмове, което я прави една от държавите с най-много планини в Европа. Техният най-висок връх се намира в планината Олимп – Митикас, висок 2917 м.

Няма как да не споменем и древногръцката цивилизация, която привлича туристи от цял свят. Древногръцката митология, пък, е една от най-интересните по света.

Столица на страната е Атина, а някои от най-посещаваните дестинации на територията на Гърция несъмнено са: Санторини, Миконос, Корфу, Родос, Метеора, Олимп, Левкада, Тасос, Закинтос, Солун, Скиатос и много други.

Определено красотата на островите привлича като с магнит и пленява сърцата. Ако искате да научите полезна информация за различните дестинации в Гърция, както и любопитни факти за тях и да направите едно виртуално пътешествие, това е правилното място.