Португалия – макар сравнително малка по площ, това късче райска земя (и бивша империя) изиграва решаваща роля в световната история с откритията на Новия свят.  И все пак, по една или друга причина, потенциалът на Португалия остава задълго извън фокуса на световния туризъм… до преди няколко години, когато нискотарифните авиокомпании превърнаха посещението на слънчевите португалски плажове достъпно за всеки.

Любителите на кулинарния туризъм ще бъдат очаровани от факта, че Португалия е на първо място по консумация на риба и морски дарове в Европа. Ако планирате да я посетите в близко бъдеще, задължително трябва да опитате осолената треска („bacalhau“) – счита се, че има 365 начина за приготвянето й, а португалците са горди с всеки един от тях. Не забравяйте, че тези Средиземноморски ястия винаги са по-вкусни с чаша първокласно вино от региона Douro Valley.

Средновековни крепости, пленителни калдъръмени селца, шарените плочки по фасадите (“azulejos”), златни плажове, първокласна португалска храна и идилична природа са само началото. Открийте още и се докоснете до магията на Португалия с нашите публикации!