Африка

Африка. На планетата няма нищо, което може да се сравни с дивата природа, богатите традиции и гостоприемството на този континент. Пригответе се да се влюбите!

Африка е вторият по големина и населеност континент в света, след Азия. На около 30,3 милиона км2 със съседните острови, Африка покрива 6% от общата площ на Земята и 20% от нейната земна площ.

Ноевият ковчег на дивата природа дава живот на африканските пейзажи, с осезаемо и понякога дълбоко мистериозно присъствие. Африка е дом на някои от най-величествените „зверове“ в света – слоновете, хипопотамите, лъвовете и други. В този ред на мисли, всеки гост на континента трябва да се включи в организирано сафари (макар и често приемано като „туристическо клише“).

Освен богатата дива природа, Африка има и друго лице – историческото. И до ден днешен туристите могат да се включат в запазени през вековете церемонии, изпълнявани от местни африкански племена, както и да станат свидетели на богати музейни сбирки, разказващи истории за славната Малийска империя (1235 година -1670 година).