Милано – 16 забележителности и полезни съвети


Категория: Италия - най-подробната информация за туриста

Автор: Кристина Патрунова

Последно обновена: 16.05.2023

Милано дуомо

Ако сте се запътили към Милано, Столицата на модата, и имате нужда от ценни съвети, които да ви помогнат да се ориентирате, вие сте попаднали на правилното място. Събрали сме най-полезните съвети като цени, работно време и най-интересните забележителности в Милано на едно място. Продължавайте да четете.

Съдържание на статията:

 • Практическа информация:

 • Забележителности в Милано:
 • Полезна информация и хапване:

  Общи данни за Милано

  Италия милано

  Милано, известен като Столицата на модата,  е столица на регион Ломбардия и втори по големина град в Италия. Пригответе се да ходите много, защото този град е пълен с кътчета, които не трябва да пропускате, а и голяма част от забележителностите се намират в историческия център. Милано се намира в централната част на Италия, изключително плодородна област с добър климат, неговите паркове са много зелени през пролетта и лятото и позволяват на много растения от различни видове да процъфтяват. В допълнение с неговите готически сгради и разнообразната архитектура, която е разпръсната из града е чуден за разходка.

  Заедно с Торино и Генуа сформират„Индустриалният триъгълник“, в тази област се извършва мащабната индустриализация на италианската икономика между 19 век и 20 век.

  Население: около 1.4 милиона души

  Площ:  181,67 km²

  Надморска височина: 120 м

  Климат: влажен умерен климат – горещо лято и студена зима. Милано страда от лоша вентилация, която благоприятства образуването на мъгла и замърсяването на въздуха. Това води до по-студени зими, отколкото по крайбрежните градове, без да стига до крайности. Лятото е горещо и задушно.

  История на Милано

  Милано дуомо изкуство

  Милано е основан през 600 г. пр. н. е. от от келтско племе, заселило се по бреговете на река По. Въпреки че също така е важно да споменем, че през цялата си история е бил обитаван от много народи сред които келти, римляни, готи, лангобарди, испанци и австрийци. Всички те са оставили своите черти в архитектурата на този космополитен град.

  След като е бил най-важният град на келтите, той е завладян от древните римляни през 222 г. пр.н.е., които го преименуват на Медиоланум. По това време градът е бил защитен от стена с кули и четири укрепления, които са били разрушени по време на обсадата на Милано през 1162 г.

  През 1630 г. опустошителната чумна епидемия дълбоко белязва града и неговата култура, както разказва Алесандро Манцони, и е последвана през 18 век от испанско и австрийско господство.

  Историята на Милано е изпълнена с много битки и въстания. Той е бил нахлуван и унищожаван на няколко пъти и възстановен благодарение на усилията, които са положили неговите жители и властващата сила. Милано се е издигал отново и отново, успявайки да възвърне блясъка на ранните си години.

  Когато го посетите ще забележите богатото разнообразие от стилове от различните епохи през които са преминали. Това създава на града един уникален облик.

  Значение и произход на името „Милано“?

  Първоначално Милано се е наричало Медиоланум, както разкриват древните латински и гръцки писания и някои келтски находки. Анализирайки думата, могат да бъдат разпознати два елемента, „Medio“ и „lanum“ , което означава „в средата на равнината“. Вероятно поради централната си позиция в долината на река По.

  Безопасно ли е в Милано?

  Милано е безопасен град, но както във всеки голям град е хубаво да внимавате за дребни кражби и джебчи. Пълно е с всякакви хора, на по-пренаселените места си отваряйте очите на 4, понеже е по-лесно да ви откраднат незабелязано някоя вещ.

  Колко време да отделя на Милано?

  Два дни са напълно достатъчни, за да разгледате голяма част от главните забележителности на града. Разбира се, колкото повече време му отделите, толкова повече неща може да видите.

  Как се стига до Милано?

  В Милано има две летища Малпенса и Линате, но нискотарифните компании, които летят от България до Милано кацат в Бергамо (летище Орио ал Серио). Ако си търсите евтини самолетни билети, следете ни на страницата: евтини самолетни билети.

  Ще разгледаме опциите за придвижване до и от трите летища, прочетете информацията за летището,  където ще кацнете, малко по-надолу:

  Придвижване от летището до центъра на Милано и обратно

  Както вече споменахме, ще разгледаме транспорта от и до трите летища, където може да кацнете. И трите летища са добре свързани с центъра на града. Може да разгледате разписанията на Омио или Трен Италия.

  Най-изгодният вариант е MilanoCard за 3 дни (ако ще сте за толкова в града), който включва шатъл автобус от/до летище + безплатен градски транспорт в Милано за 3 дни, както и още няколко допълнителни отстъпки за някои музеи и други бонуси, на цена от 21€.

  Летище Бергамо (40 км от Милано, има само един терминал):

  С влак:

  Продължителността на пътуването е около 50 минути, а цената е около 5€.

  С автобус:

  Летище летище Бергамо Орио има само 1 терминал. Автобусите за Милано може да ги намерите на изхода на „заминаващи“ на летището. Продължителността на пътуването отнема около 50 минути и свързва летището с централната гара на Милано и обратно на всеки 30 минути. Няма междинни спирки между летището и централната гара на Милано.

  Цена за билет:

  Редовен еднопосочен билет – 12 €

  С такси:

  Ще ви излезе около 90 €.

  Летище Малпенса (30 км от Милано, има два терминала T1 и T2 и е най-натоварено от трите летища):

  С влак:

  Malpensa Express ще ви отведе от двата терминала до централната гара на Милано за 50 минути за 13 евро, 20 евро, ако купите двупосочно пътуване.

  Има друга линия на същия влак, която ви отвежда за 30 минути до спирка Piazza Cadorna (един от главните площади на Милано), до замъка Sforzesco, на същата цена.

  С автобус:

  Автобусът свързва Malpensa T1 и T2 с централната гара на Милано

  Трансферът с Автобус от Malpensa се движи на всеки 30 минути и отнема около 50 минути. Цена за билет около 10 евро.

  С такси:

  С такси ще ви излезе доста солено, около 95 €.

  Летище Линате (градското летище):

  С влак:

  С влак разстояните се взима за около 25 минути. Цената за билета е около 7€.

  С автобус:

  Автобус 73 се движи от 5 сутринта до полунощ, от понеделник до петък на всеки 6 минути; по празниците на всеки 10 минути)

  Цена за еднопосочен билет струва 1,50 €.

  С такси:

  Ще ви излезе около: 30 €.

  Транспорт в Милано – начин на придвижване из града

  Транспортът е добре уреден, но имайте предвид, че е доста пълен в пиковите часове. За да ви излезе възможно най-изгодно, може да си закупите MilanoCard, ако смятате да обикаляте повече с градския транспорт. Опциите са между 1, 2 и 3 дни. При нашето посещение използвахме предимно метрото, а за самите забележителности успяхме да ги обиколим почти всички пеша, тъй като голяма част от тях са концентрирани в центъра. Направихме си предварителни маршрути, като си набелязахме кой ден какво може да видим и се водихме по картата.

 • Апликацията, която аз използвам в чужбина и която на мен ми е най-лесно да се ориентирам кога, къде и какъв транспорт да хвана е Google maps и Directions, които в последно време много са си обновили апликацията и е много удобна за придвижване. Разбира се има и други подобни апликации, които ще ви помогнат да се ориентирате по-лесно.
 • Ако решите да използвате таксита в Милано, трябва да знаете, че са бели на цвят и може да си ги хванете на улицата или от обозначени стоянки. Ако си поръчате такси по телефона, ще започне да отчита от момента, в който тръгне към вас, освен това има допълнителни такси за празниците, както и нощна тарифа.

  Карта на Милано

  16 Интересни забележителности в Милано

  1. Миланска катедрала (Duomo di Milano)

  Милано дуомо

 • Миланската катедрала е една от най-големите готически църкви, строени някога и символ на града. Намира се на площад „Пиаца дел Дуомо“, историческия център и най-добрата отправна точка в Милано. Официалното й име е “Метрополна катедрала на Рождество на Пресвета Богородица“ и е посветена в чест на Рождество богородично.

  Строежът на Миланската катедрала започнал през 1386 г., като е отнело близо 500 години. Тя е завършена по заповед на Наполеон Бонапарт, който непременно искал да бъде коронясан там за крал на Италия. Това архитектурно чудо е третата по големина катедрала в света след катедралата „Свети Петър“ в Рим и катедралата в Севиля. Отвън можете да се любувате на фасадата й, изцяло изработена от перфектно издялани камъни.

  позлатената Богородица
  позлатената статуя на Дева Мария
 • Намиращите се в нея 2000 статуи от бял мрамор и 136 стрели правят всичко това изключително впечатляващо! Когато я видите, ясно разбирате защо е наречена „мраморният таралеж“ (изградена е от бяло-розов мрамор). На върха на най-високата стрела на катедралата е поставена позлатената статуя на Дева Мария (la Madonnina dorata).Интериорът също си заслужава да бъде посетен, с неговите 5 разкошни кораба и 52 колони, всяка от които представлява седмица от годината. Можете да се полюбувате и на саркофази и гробници на няколко архиепископи, както и на разпятие, изработено от самия майстор Леонардо да Винчи!

       Интериор в катедралата – dress code:

Разгледайте интериора на катедралата, имайте предвид, че трябва да бъдете подходящо облечени. Не се          допускат дрехи с гол гръб и/или деколте, къси панталони, мини поли и шапки.

      Терасата на Дуомото

 • тераса Дуомо
 • Черешката на тортата е възможността да се качите на терасата на катедралата. Оттам гледката към Милано е спираща дъха! Можете да изберете дали да стигнете дотам по стълбите или с асансьор, като вторият вариант, разбира се, е малко по-скъп. Най-доброто време за посещение на катедралата е възможно най-рано сутрин, ако искате да я видите с по-малко хора. От високо ще може да видите и най-високите точки на града. Съветвам ви да си направите резервацията възможно най-рано ако искате да я посетите в определен час, тъй като бързо се изкупуват.
 • Работно време: 09:00 до 19:00 ч
 • Цена за вход: Има различни варианти, от които да изберете, разгледайте ги на сайта им.

  2. Пиаца дел Дуомо (Катедралния площад)

  площад Дуомо
  площад Дуомо и паметникът на Виторио Емануеле II възседнал кон

  Пиаца дел Дуомо е главният площад на Милано и истинският търговски център на града през последните седем века. Площадът е място за срещи на миланистите за отбелязване на важни събития.

  Раждането на площада може да се проследи до Ацоне Висконти, владетел на Милано от 1329 г., който е искал да създаде полезно пространство за търговска дейност, създава площад Аренго между църквите Санта Мария Маджоре и Санта Текла.Площадът, като се има предвид и пространството, заградено от околните сгради, е с площ около 17 000 кв. м, като е един от най-големите площади в Италия. Обгърнат от внушителната готическа фасада на Дуомо, а в центъра му е поставен паметникът на Виторио Емануеле II, възседнал кон. Освен това площадът е заобиколен от различни сгради от различните епохи и различните стилове.

  Озовете ли се на Пиаца дел Дуомо ще може да посетите: Миланската катедрала, галерията Виторио Емануеле II, двореца Карминати, Палацо дей Портичи Меридионали, Палацо дел Аренгарио и Кралския дворец на Милано.

  3. Галерия Виторио Емануеле II

  Виторио

 • Точно пред катедралата, на площад Пиаца дел Дуомо, можете да посетите Галерия Виторио Емануеле II – още една от най-големите забележителности в Милано.Мястото е много красиво и светло със своите великолепни аркади и превъзходен купол, изработен от стъкло и желязо. Галерията се смята за една от най-красивите в Европа, така че не я пренебреграйте, ако имате възможност и време да я посетите. Освен това вътре може да разгледате магазините на някои от най-известните модни дизайнери, сред които Лиу Витон и Прада, както и много изискани ресторанти. Ние ядохме в един от ресторантите до самата галерия, но не останахме очаровани.

  4. Замък Сфорцеско (Замък на Сфорците)

  Сфорцеско

  Този емблематичен паметник на Милано се намира в центъра на града. Ако тръгнете по улица „Данте“ от Пиаца дел Дуомо, ще стигнете директно до главния вход на замъка Сфорца.

  Той е построен през 1358 г. от известната фамилия Висконци, за да защитава и брани града от неговия враг – Венеция. Разрушаван и възстановяван многократно, той е известен с това, че е бил домакин на работилници на Леонардо да Винчи през периода на Ренесанса.

  Днес замъкът е домакин на няколко музея:

  Музеят на древното изкуство – тук са изложени фрески на семейство Сфорца и много скулптури. Праисторическите колекции на Археологическия музей на Милано. Там можете да се запознаете с историята на Ломбардия от неолита насам. Музей на декоративните изкуства с произведения на каменоделци, тъкачи и тапицери. Египетският музей и с интересна колекция от саркофази и мумии. Пинакотеката на замъка Сфорцеско с повече от 1500 произведения на изкуството от XIII до XVIII в. Музеят на музикалните инструменти от цял свят. Музеят на старинните мебели и дървените скулптури.

  Обширният вътрешен двор на замъка е отворен за посетители безплатно. В него често се провеждат културни събития.

  5. Арката на Мира (Arco della Pace)

 • арка на мира в Милано
 • Ако сте посещавали Арката в Париж и тази в Букурещ може да добавите още една арка в списъка си, тази в Милано. Арката построена по заповед на Наполеон и е посветена на успехите му, като първоначално е била наричана Арката на победата, но в последствие е преименувана на Арката на мира. На върха й имае 3 групи скулптури. По средата се намира колесница с шест коня, а от двете й страни има по един конник.Вие сещате ли се за други известни арки?
 •  6. Църквата Санта Мария деле Грацие – Тайната вечеря на Да Винчи

 • тайната вечеря на Да Винчи
 • Несъмнено най-известната църква в Милано, Санта Мария деле Грацие, е известна с това, че в нея се намира един от най-красивите и известни шедьоври, създавани някога, а именно  – картината „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи. Леонардо да Винчи рисува „Тайната вечеря“ в трапезарията на манастира, която днес се нарича „Cenacolo“ във връзка с шедьовъра. Хиляди туристи идват всяка година, за да се полюбуват на тази картина, представяща последната трапеза на Исус Христос.Важно предупреждение:
 • За Тайната вечеря приемат само ограничен брой посетители дневно и ако искате да го посетите от по-рано, трябва да си резервирате ден и час от много по-рано, по възможност няколко месеца предварително. Особено ако го посещавате в пиков сезон и държите да го видите.Цена за вход: 15 евро

  7. Стадион „Джузепе Меаца“ Стадион Сан Сиро

  За любителите на футбола стадион Сан Сиро би се сторил интересен. Той е известен с това, че е терен на футболните клубове Милан и Интер, кръстен е в чест на двукратния световен шампион Джузепе Меаца. Освен това там се огранизират и много концерти. Ако искате да го посетите и да научите малко за историята на миланските клубове, не пропускайте да влезете в музея и да си резервирате тур. Това би било и страхотна идея за подарък за мъж, който би се зарадвал на подобен подарък.

 • Цената за обиколка е 30 евро.

  8. Площад и Опера “Ла Скала“

  Ла Скала

  Тръгвайки от Пиаца дел Дуомо, покрай Галерия Виторио Емануеле, ще стигнете директно на Пиаца дела Скала. Както подсказва името, там се намира Ла Скала, известната Миланска опера “Ла Скала”. Заедно с театър „Сан Карло“ в Неапол и „Фениче“ във Венеция, това е една от 3-те най-престижни опери в Италия.

  Тук са създадени шедьоври на италианската опера, като „Норма“ на Винченцо Белини или „Отело“ на Верди. В Ла Скала е пяла и една от най-великите класически певици на всички времена – Мария Калас. Въпреко семплата фасата, интериора на операта е световноизвестен с това, че е разкошен.

  В лявата част на сградата можете да посетите Музея на Ла Скала и неговата колекция от музикални инструменти, оперни костюми и исторически документи. Ако желаете да посетите концерт, оперно или балетно представление в Ла Скала, можете да закупите билети директно от официалния уебсайт.

  Цена на билет за опера:

  Варират между 10€ и 250€, като зависи от произведението и кое място и ред ще изберете.

  Цена на билет за балет:

  Варират между 5€ и 150€, като зависи от балетното произведение и кое място и ред ще изберете.

  9. Базилика „Сант Амброджо”

  амбраджио

 • Наречена на светеца покровител на града, първата църква е построена на това място през 386 г. Настоящата базилика, една от най-старите в града, е завършена през 1099 г. Екстериорът на църквата, с нейните 2 тухлени кули с различна височина и красив атриум, е доста необичаен. Вътре можете да видите: саркофага на Стиликон и криптата, където се намират останките на Свети Амвросий, Свети Гервас и Свети Протас. Тъй като се намира съвсем близо до Музея на науката и технологиите, ви съветвам да разгледате базиликата Сант Амброджо след посещението си в музея.

  Цена за вход:

  безплатно

  10. Картинна галерия „Брера“ (Pinacoteca di Brera)

  Пинакотека Брера

  В картинната галерия Брера се съхранява една от най-големите колекции от италиански живопис от 13-ти век до 20-ти век. Намира се на Палацо Брера, построен върху бивш манастир. По онова време, монасите първи са го превърнали в културен център с училище, астрономическа обсерватория и библиотека. Оттогава насам колекцията на художествената галерия продължава да расте. Днес творбите са изложени в около четиридесет зали и са подредени в хронологичен ред, според използваната художествена техника. Сред най-известните шедьоври можете да се възхитите на „Сватбата на Богородица“ на Рафаел или на „Тайната вечеря в Емаус“ на „хулигана“ Караваджо. Може да си закупите билет от сайта им.

  Цена за вход: 15 евро

  Ние се разходихме и из самата Пинакотека, има интересни

 •  

  11. Парк „Семпионе“

  парк Семпионе

  Намира се между Арката на мира и Замъкът Сфорцеско и е най-големият парк в Милано. Построен е през 1890 година, местните много го ценят, заради богатата му растителност и алеите, по които може да се разходи човек или да си направи пикник. В парка има изкуствено езеро и е обитавано от различни животински видове. На мен много ми хареса разходката в парка, чудесна е, особено ако времето е хубаво. Точно на излизане от замъка Сфорцеско, има будка за сладолед и скрежина, препоръчвам ги, бяха много вкусни.

  12. Кулата Бранка

  кулата Бранка

  Кулата Бранка се намира в парк Семпионе и е една от най-високите сгради в града. До върха й се стига с асансьор (побира до 7 души) за по-малко от минута. Срещу 12 лв (има намаление ако използвате MilanCard) може да се качите на самия й връх и да зърнете града от високо.

  13. Градския аквариум на Милано (Acquario Civico di Milano)

  аквариумАко сте с деца и се чудите къде да ги разходите още, може да посетите аквариума. Той е третият най-стар музей в Европа (построен 1906г. )и също се намира в парк Семпионе. Не е много голям, има 100 вида риба, редовния билет е 5 евро, но има намаления, а и е безплатен първата неделя от месеца.

 • Билети може да закупите на сайта им.
 • 14. Миланската ботаническа градина Брера

  Ботаническа градина в Милано

  Малката ботаническа градина се намира зад галерия Брера и на няколко пресечки от операта Ла Скала. Градината е открита през далечната 1774 г. и е част от Миланския университет и се отглеждат лечебни растения. Днес може да се разходитите сред добре аранжирани алеи, далеч от градския шум.

  15. Вертикална гора (Bosco Verticale)

  сградата Вертикална гора

  Вертикалната гора стана доста популярна в последно време. Намира се в квартал Порта Нуова и е завършена през 2014 г. от архитекра Стефано Боери. Той смята, че градското залесяване е един от най-големите проблеми, именно затова я е проектирал по този начин. Сградата представлява две жилищни кули, които са покрити с богата растителност от дървета, растения и храсти. Идеята е, че жителите в шикозните апартаменти могат да живеят заобиколени от природа, въпреки че са в града.  Тя често се използва като вдъхновяващ образ за движението за зелено строителство и е смятана за една от топ 50-те най-емблематични небостъргачи в света. Цветовете на сградата се променят според сезона.

  16. Каналите Навили (Navigli) в Милано

  каналите

 • В Милано освен красиви сгради и магазини, може да разгледате и неговите канали, които малко наподобяват на Венеция (но много малко). Били са направени за доставка по вода на търговски стоки. Някога каналите стигали чак до центъра на Милано, като по тях дори били доставени каменни блокове за строежа на катедралата Дуомо, до където стигали и самите канали. Освен това били използвани и като пераля на дрехи и чаршафи. В наши дни в квартал Навили са останали само два канала – Навильо Гранде и Навильо Павезе. Там може да се разходите и да хапнете, пълно е с кафенета и заведения, както и да поседнете на по питие. Ние го посетихме привечер, като си хванахме метрото до там и беше пълно с хора. Много е приятно, препоръчвам.

  Интересни факти и полезни съвети за Милано:

  Милано уличка

 • Безплатен тур на Милано

  Безплатните турове са нещо много полезно, когато посещавате дадено място за първи път. Те не са изцяло безплатни, просто нямат фиксирана сума, но след самият тур, вие определяте каква сума да оставите на екскурзовода ви. Това зависи от това колко доволни сте останали. Обикновено продължават 2-3 часа, може да си намерите различни турове онлайн, на различни езици понякога и да ги заплатите предварително. Аз обичам да наема такъв първия ден, щом пристигнем в града, за да се ориентирам кое къде се намира. А и те запознават с историята и научаваш доста интересни места, както и се запознаваш с нови хора от различни краища на света.

  Някои музеи са затворени в понеделник

  Някои от музеите в Милано не работят в понеделник, проверете предварително работното време на местата, които смятате да посетите тогава.

  Италианският бар е по-различен

  В Италия „бар“ е по-различно, отколкото си го представяме в България, на практика е кафене. Отваря рано сутрин и може да закусите и да пиете кафе там.

  Кафето на бара е по-евтино

  В някои от заведенията има разлика в цената на кафето ако решите да си го изпиете на бара, както обичат да правят италианците, отколкото ако седнете и заемете маса.

  Бакшиш в заведенията

  Обърнете внимание на касовата си бележка, ако имате 10% такса обслужване, то няма нужда да оставяте допълнителен бакшиш. Също така може да видите още една такса “coperto“, която е в рзмер 2-5 евро и се заплаща, ако сте седнали да ядете в ресторанта, а не сте си взели храната за из път или за вкъщи.

  Късна вечеря в Милано

  Италианците вечерят късно, след 19:30 – 20 часа, хубаво е да се знае, за да се избегне тълпите от хора и чакането.

  Миланска кухня – какво да опитаме?

  В Италия, както знаем, има безброй вкусотии, в Милано кухнята не се различава с нещо много по-различно и нечувано. Но ще изброим някои от по-интересните милански храни, които да не пропуснете да хапнете, когато сте там.

 • миланско ризото

  1. Ризото Алла Миланезе (risotto a la milanesa или Ризото по милански )
  Едно от най-традиционните ястия в миланската кухня е ризото с шафран.
  2. Полента

 • полентаили иначе казано милански качамак.
  3. Милански стек или Телешко задушено по милански (Ossobuco)
 • Представлява телешки джолан с гарнитура от ризото.
  4. Миланска касуела (Cassöeula)
  Представлява нещо като яхния със свински уши опашка, ребра, поднесени със зеле.
  5. Кюфтенца Мондегили (Mondeghili)
  Представляват свинси кюфтета с наденица и мортадела.
  6. Panettone
  С височина от 30 см, представлява милански козунак.7. Милански сладоледНяма как да отидете до Милано и да не хапнете сладолед.

Милано е град, който ще се хареса на хора които обичат изкуството, покупките и разходките. Освен това нискобюджетните компании често пуснат евтини самолетни билети до там. Ако не ви хареса Милано, винаги може да отскочите до Езерото Комо или да го използвате за отправна точка до Торино, Чинкуе тере (има влак), защо да не отскочите и до Сицилия?

Ще се радваме да ни оставите като коментар кои са вашите любими забележителности в Милано?

Прочетете още:

Чинкуе Тере
Чинкуе Тере – 5-те живописни селца в Лигурия
Алберобело – магическият град на трулите
Сицилия
Сицилия – 10 забележителности и подробна информация

За автора: Кристина Патрунова

Кристина Патрунова

Здравейте! Аз съм Кристина и съм пътешественик и травъл блогър. Пътуванията заемат голяма част от живота ми от години. Израснах и завърших в Испания, но България винаги е била в сърцето ми, затова се и завърнах тук. Опитвам да обиколя възможно най-много места из страната, за да наваксам изгубеното време, затова ще намирате и много публикации за страната и чужбина. Освен това в публикациите ми ще намерите възможно най-подробните и практични съвети за вашите пътувания.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (17)

Карабас Барабас

А с какво се издържате? ;)

Кристина Патрунова

Здравейте, работя като SEO специалист.

Ирина Враджалиева

Прекрасна информация! Много благодаря!

Олга бакърджиева

Благодаря, съдържателна, насочваща и полезна.

Юлия

Много полезна и изчерпателна информация. Благодаря!

Илияна Кирова

Този сайт отворих веднахга след като потърсих информация за Милано. Много ми хареса . Информацията е достатъчна да се ориентира човек за първи път попаднал в Милано. За мен беше добра ориентация. Благодари ви

Ивелина Стоянова

Браво! Много труд сте вложили, благодарим, че го споделихте с Нас!

Анна Миланова

Изключително полезна информация, ще пътуваме за Нова Година и поради трудното намиране на гид, съветите Ви са много насочващи!

Петранка Колева

Благодаря за информацията. Актуална и конкретна. Ще пътуваме на 26 декември до 30 декември, дано времето е с нас и се насладим на града

Мая Димитрова

Предстои ми пътуване до Милано и с удоволствие изчетох написаното от Вас. Мисля, че такива статии са изключително полезни! Благодаря!

Галина Лечева

Първата седмица от април ще се разхождам по посочените от Вас места, докато синът ми участва в маратона.

Живка Денева

Супер сте го направили

Анжела

Страхотна статия, ясна и обогатяваща културата информация! Благодаря Ви, продължавайте да пишете!

Мария

Благодаря за полезната информация, изложена кратко и ясно. Това беше първият сайт, който отворих с инфо за Милано и смятам, че ми е достатъчно и се ориентирах добре. :)

Saveti

Здравейте, Мария. Много се радвам да го чуя! =) Надявам се да си изкарате страхотно в Милано! Поздрави,

todor

Изчерпателна и полезна

Saveti

Благодаря Ви! Радвам се, че публикацията Ви е била полезна. Поздрави и приятно изкарване! =)