Йордания – екзотична, слънчева и гостоприемна, пленява всеки свой гост със сърцатото отношение от страна на местните, силния аромат на арабски подправки, който неизменно се носи из въздуха, динамично променящата се природа и древния град Петра – едно от новите 7 Чудеса на Света.

За съжаление, Йордания е дестинация, която често бива подценявана и дори пренебрегвана, заради местоположението си, в сърцето на Близкия изток.

Благодарение на евтините самолетни билети, все повече европейци предприемат пътешествие до Кралство Йордания, разположено на източния бряг на река Йордан (свещената река за християните). Въпреки това, добре е да не забравяме, че това е преобладаващо мюсюлманска държава и по-консервативното облекло е сигурен начин да покажем уважение към културата на страната. Желателно е да покриваме раменете и коленете си, особено когато посещаваме забележителности от религиозно значение.Най-вероятно ще останете изненадани колко близка е йорданската кухня до българската, в резултат на турското влияние по нашите земи. Хумус, халва, фалафел, баклава, кюнефе, мусака – това е малка част от вкусотиите, които може да опитате в Йордания.