Испания

Страстна, изтънчена и отдадена на живота и забавленията, Испания е едновременно земя на многовековни традиции, непокътнати до днес и дестинация, по-разнообразна, отколкото може да си представите!

Испания е разположена в най-югозападния дял на Европа. Територията ѝ, разделена между 17 автономни региони, заема около 85% от Иберийския полуостров, който споделя с по-малкия си съсед – Португалия.

Освен превъзходната традиционна кухня, включваща паелята с морски дарове и пикантните чоризо, Испания може да се похвали с изключително географско и културно богатство.

На обширната ѝ (505,990 km²) територия си съжителстват високи заснежени Пиринеи, лазурни плажове по бреговете на Средиземно море и Атлантическия океан, и малки китни селца, сгушени във вечнозелени долини.

Освен това, Испания може да се похвали с 47 обекта, влизащи в списъка на Световното наследство ЮНЕСКО. В това число влизат няколко праисторически скални изкуства, антични градове и сгради.

На последно място, но не по важност, испанската култура оказва голямо влияние върху съвременното изкуство от края на 18-ти век с художници като Гауди, Пикасо, Миро и Дали.