Шотландия

Шотландия има много съкровища, натъпкани в компактната му територия – впечатляваща архитектура, спираща дъха дива природа, превъзходни традиционни ястия, шотландската гайда, както и гостоприемни местни.

Обединена с Англия през 1707 година, Шотландия несъмнено е земя с богата, многопластова история. Място, където всеки сантиметър от пейзажа е потопен в миналото – пустеещо селище на островния бряг; цял куп призрачни замъци; каньон, който някога е бил бойно поле; пещера, която приютява Бони Принц Чарли (Битката при Калоден) и редица други.

Днес, благодарение на евтините самолетни билети и директните полети от София до Глазгоу и столицата Единбург, е възможно да посетим тази чудата и пленителна дестинация по всяко време (имайте предвид, че зимата в тази част на света е доста сурова и дълга).

Някои от нещата, които задължително трябва да опитате докато сте в Шотландия, са да се полюбувате на звуците на шотландската гайда в центъра на Единбург, да се повозите на парен влак, да посетите някой от местните пъбове, да кажете „здрасти“ на чудовището от Лох Нес.