Ирландия

Ирландия е малък остров с отлична репутация: спиращи дъха пейзажи и очарователни, приятелски настроени хора, чиято типична черта на характера се изразява в топлината на тяхното посрещане.

Ако сте в търсене на следващата си туристическа дестинация, то с две ръце препоръчваме тази страна. С шумна, кипяща от култура столица, Дъблин, редица примамливи дестилерии за уиски, както и някои от най-живописните и вечно зелени селски райони в света, Ирландия с лекота може да се превърне в дестинация, предразполагаща към добре балансирано пътуване, което ще угоди на всички прищевки.

Разбира се, нито едно посещение на островната държава не би било пълно без визита в пивоварната на Гинес в Дъблин, за да се проследи еволюцията на легендарната бира от 1759 година насам.

В исторически план, Ирландия се състои от 32 окръга, шест от които, обединени под името „Северна Ирландия“, са останали като част от Обединеното кралство. Докато останалата част от острова е извоювала политическа независимост през 1922 година.