Тайланд… една екзотична и примамлива дестинация, която има много какво да предложи на пътешествениците, решили да я посетят. Райски плажове, интересна култура, дива природа, безброй храмове, нощен живот, тайландска кухня, муай тай, известните тайландски масажи и още много…

Кралство Тайланд се намира в Югоизточна Азия и граничи с Лаос и Камбоджа на изток, с Андаманско море и Мианмар на запад и с Тайландския залив и Малайзия на юг.

Столица на страната е мегаполисът Банкок, докъдето летят повечето пътешественици, а сред най-известните туристически дестинации в Тайланд са: Пукет, островите Пи Пи, Чианг Май, Чианг Рай, Краби и Ко Самуй. Освен гореспоменатите, има още много, които добиват все по-голяма популярност.

Тайландците имат огромна почит към краля, а като религия, мнозинството изповядва будизъм.

За влизане в страната ви е необходима виза, климатът се дели на дъждовен, сух и горещ, но всичко това и още много полезни и практически съвети за Тайланд, може да намерите в публикациите в тази секция.

Обещаваме ви интересни разкази и снимки и цялата информация, от която имате нужда, за да планирате своето пътешествие до Страната на усмивките. =)