Египет

Египет или Арабска република Египет е държава в североизточна Африка с особена притегателна сила.

Пирамиди, фараони, гробници, храмове, коралови рифове и изключително интересните история и култура на тази древна цивилизация привличат хора с приключенски и откривателски дух от цял свят.

Географско разположение

Разположена между бреговете на Средиземно море на север, Червено море на изток, Израел на североизток, Либия на запад и Судан на юг, страната има стратегическа позиция (Суецкия канал), откъдето идва и най-големия приход на населението.

Столицата е Кайро, а повечето населени места са разположени по долината на река Нил. Останалата част от страната се заема от пустинята Сахара и част от Либийската пустиня.

Забележителности в Египет

Посещението на тази страна е едно от нещата, които всеки трябва да направи поне веднъж в живота си. Пирамидите в Гиза, египетският музей в Кайро, невероятният Абу Симбел, храмовете около Асуан, Луксор, Долината на Царете – това са само някои от изключителните забележителности в Египет, които си заслужава да бъдат видени. А отидете ли – не просто ще ги видите, със сигурност ще почувствате духа и магията, които витаят наоколо. Ако сте любопитни да научите повече, прочетете статиите ни по темата.