7 свежи идеи за сватбена декорация


Категория: Сватба

Автор: Теодора Господинова

Последно обновена: 21.04.2019

сватбена декорация

Сватбената организация винаги е истинско предизвикателство пред всяко бъдещо семейство.

Първото и най-важно нещо е да се установите стила и тематиката на церемонията. Следва избора на сватбена декорация, която едновременно да носи вашия уникален почерк, но и да предразположи гостите ви да се чувстват добре и да се забавляват.

Предлагам ви 7 свежи идеи за сватбена декорация, които без съмнение ще „събудят“ креативността ви.

1. Разпределително табло за масите

 разпределително табло

Вместо традиционната маса с номерата на масите и поименното разпределение на гостите, направете хоризонтално табло и го разположете в близост до входа на приемната зала.  Сами ще се уверите, че тази идея предразполага към много повече творчество (откъм материали, оформление, размер).

Бонус:  Ще спестите на себе си (и на гостите) неприятното струпването около голяма маса, заемаща излишно пространство.

 

2.      Цветя от тавана

цветя-от-тавана
Смятате ли, че сватбените цветя трябва да стоят само върху масите? Помислете отново. От една страна, окачването на буйни аранжировки на тавана е забавен начин да се създаде по-интимнa атмосфера. От друга – на масите ще има достатъчно място за платата и напитките.

Съвет: помислете как да синхронизирате цвета и големината на цветните инсталации с цялостната сватбена декорация.

3.      Повече зеленина, по-малко цвят
украса-зеленина

И говорейки за цветните аранжировки за сватбената церемония, чудесен начин да спестите от бюджета за цветя е да наблегнете на много друга зеленина – дървесни клонки, евкалипт, папрати, лимонови листа и други. В този случай напълно достатъчно е да добавите малко цъфтеж за цвят…

4.      Стена със семейни снимки
семейни-снимки


Стената със семейни снимки също е отлична идея за сватбена декорация, която не изисква много средства и предразполага към креативност (без значение дали сватбата е на открито или не). Може да включите снимки на двете семейства (на булката и младоженеца, а може и само на младоженците).
Алтернатива: Ако планирате сватба на открито и там има дърво, може да го превърнете в Родословно дърво на НОВОТО семейство
[td_block_ad_box spot_id=”custom_ad_2″]

5.      Хартиени фенери

хартиени-фенери
През последните години, хартиените фенери (paper lanterns) не са нищо непознато за сватбените церемонии. Но ако умножите броя им няколкократно – това е съвсем друга история…

Тази изчистена идея за сватбена декорация, е подходяща за помещения с високи тавани. Може да закачите фенерите на корда с различна дължина, за да създадете „многопластовост“ и дълбочина на залата.

6. Цветна стъклария под наем

 цветна-стъклария

Вместо да използвате целия сватбен бюджет за цветя, помислете за малките детайли, които биха придали неподправен дух на вашия специален ден… като например цветна стъклария.

Съвет: Много сватбени агенции отдават сватбен инвентар под наем.

7. Подходящо осветление

 осветление

 Ако планирате вечерна сватбена церемония, отделете време и внимание на избора на подходящо осветление. Съчетанието от драматична светлина,  луксозни тъкани и високи свещи, ще превърне Вашето пространство във великолепна сцена от танцуващи светлини.

Ако четете тази публикация, най-вероятно ще ви бъде интересно да прочетете и „11 Оригинални идеи за вашата сватба“.

Надявам се, че съм била полезна!

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Коментари (2)

Жоро

Много хубава статия! Номер 4 е изключително добра идея. Сватбите са много емоционални моменти и когато се поднесе такава изненада към семейството и ще го направи още по-запомнящо се и чувствено. Трябва да направите повече такива статии, както е онази за 76 идеи за подарък, защото хората винаги се интересуват и ровят преди големият ден. Също бих препоръчал и източници с места за пазаруване, защото много хора обичат да си правят декорацията сами, различни магазини за сватбени аксесоари. Отново благодаря за четивото!

Джорджа Де Марки

Здравейте, много благодаря! Ще се постарая да напиша още такива статии. =))