Сватбената организация винаги е истинско предизвикателство пред всяко бъдещо семейство.

Първото и най-важно нещо е да се установите стила и тематиката на церемонията. Следва избора на сватбена декорация, която едновременно да носи вашия уникален почерк, но и да предразположи гостите ви да се чувстват добре и да се забавляват.

Предлагам ви 7 свежи идеи за сватбена декорация, които без съмнение ще „събудят“ креативността ви.

1. Разпределително табло за масите

 разпределително табло

Вместо традиционната маса с номерата на масите и поименното разпределение на гостите, направете хоризонтално табло и го разположете в близост до входа на приемната зала.  Сами ще се уверите, че тази идея предразполага към много повече творчество (откъм материали, оформление, размер).

Бонус:  Ще спестите на себе си (и на гостите) неприятното струпването около голяма маса, заемаща излишно пространство.

 

2.      Цветя от тавана

цветя-от-тавана
Смятате ли, че сватбените цветя трябва да стоят само върху масите? Помислете отново. От една страна, окачването на буйни аранжировки на тавана е забавен начин да се създаде по-интимнa атмосфера. От друга – на масите ще има достатъчно място за платата и напитките.

Съвет: помислете как да синхронизирате цвета и големината на цветните инсталации с цялостната сватбена декорация.

3.      Повече зеленина, по-малко цвят
украса-зеленина

И говорейки за цветните аранжировки за сватбената церемония, чудесен начин да спестите от бюджета за цветя е да наблегнете на много друга зеленина – дървесни клонки, евкалипт, папрати, лимонови листа и други. В този случай напълно достатъчно е да добавите малко цъфтеж за цвят…

4.      Стена със семейни снимки
семейни-снимки


Стената със семейни снимки също е отлична идея за сватбена декорация, която не изисква много средства и предразполага към креативност (без значение дали сватбата е на открито или не). Може да включите снимки на двете семейства (на булката и младоженеца, а може и само на младоженците).
Алтернатива: Ако планирате сватба на открито и там има дърво, може да го превърнете в Родословно дърво на НОВОТО семейство

5.      Хартиени фенери

хартиени-фенери
През последните години, хартиените фенери (paper lanterns) не са нищо непознато за сватбените церемонии. Но ако умножите броя им няколкократно – това е съвсем друга история…

Тази изчистена идея за сватбена декорация, е подходяща за помещения с високи тавани. Може да закачите фенерите на корда с различна дължина, за да създадете „многопластовост“ и дълбочина на залата.

6. Цветна стъклария под наем

 цветна-стъклария

Вместо да използвате целия сватбен бюджет за цветя, помислете за малките детайли, които биха придали неподправен дух на вашия специален ден… като например цветна стъклария.

Съвет: Много сватбени агенции отдават сватбен инвентар под наем.

7. Подходящо осветление

 осветление

 Ако планирате вечерна сватбена церемония, отделете време и внимание на избора на подходящо осветление. Съчетанието от драматична светлина,  луксозни тъкани и високи свещи, ще превърне Вашето пространство във великолепна сцена от танцуващи светлини.

Ако четете тази публикация, най-вероятно ще ви бъде интересно да прочетете и „11 Оригинални идеи за вашата сватба“.

Надявам се, че съм била полезна!

7 свежи идеи за сватбена декорация
5/5 от 7 гласа

2 COMMENTS

  1. Много хубава статия! Номер 4 е изключително добра идея. Сватбите са много емоционални моменти и когато се поднесе такава изненада към семейството и ще го направи още по-запомнящо се и чувствено. Трябва да направите повече такива статии, както е онази за 76 идеи за подарък, защото хората винаги се интересуват и ровят преди големият ден. Също бих препоръчал и източници с места за пазаруване, защото много хора обичат да си правят декорацията сами, различни магазини за сватбени аксесоари.
    Отново благодаря за четивото!

    • Здравейте, много благодаря! Ще се постарая да напиша още такива статии. =))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.