Как да изберем хотел за нашата ски почивка в Пампорово?


Категория: Туризъм

Автор: Saveti

Последно обновена: 24.10.2022

Пампорово

(Платена публикация)

Когато се стигне до избора на хотел за нашата почивка винаги сме на кръстопът. Има прекалено много избор и това ни поставя в трудно положение и по тази причина ще споделим няколко съвета как правилно да постъпим, какво да гледаме и как да не сгрешим при избора си.
На първо място при избора на хотел в Пампорово е неговата локация.

Локация

Определено не искаме да караме с колата 20 минути до пистите, да се чудим къде да паркираме, как да спестим някой лев от паркинг и всякакви подобни чуденки, който можем да избегнем, ако просто изберем хотел близо до пистите. Това е и едно от най-търсените преимущества, които гостите изтъкнаха в анкетата на един от най-посещаваните хотели в Пампорово – Хотел Екстрийм! Локацията и близостта до пистите се оказа топ приоритет за всеки гост на хотела през зимния сезон.
На второ място гледаме:

Мнения и оценки за хотела

Къде можем да видим реални оценки на гости на хотела и такива, на които можем да се доверим безрезервно?
Определено booking.com е източникът, който може да разгледаме на първо място. Там всички оценки и ревюта са достоверни по простата причина, че за да оставиш мнение задължително трябва да си бил гост в хотела. Друго място, където можем да видим оценката на хотела е Фейсбук. Въпреки многото възможности за манипулации е много трудно да се промени мнението на тълпата. Ако хотелът има 200 оценки при всички положение повече от 90% са реални и истински! На трето място е хубаво да потърсим мнения по форуми и каталози за хотели. На последно, но не и по важност е Трип Адвайзър. Това е сайтът с най-много ревюта за хотели и дестинации в света, като там отново е невъзможно да има фалшиви ревюта, поради строгия контрол от страна на сайта и специалния алгоритъм, който не позволява манипулации. Трип Адвайзър е и един от определящите фактори за чуждите туристи, основно тези от Западна Европа!

Какво включва цената

Трябва внимателно да гледаме какво включва цената и дали тя е в добро съотношение с оценките и качеството и категорията на хотела.
За щастие вече всичко е онлайн и можем лесно и бързо да направим проверка дали някой хотел в Пампорово е 3, 4 или 5 звезди, както той твърди. Това е много важно при избора, защото така ще знаем какво да очакваме при престоя си. Изключително важно е разбира се и цената. Много често можем да видим хотели с високи цени, които веднага премахваме от списъка, но дали това е правилно? Не ви съветваме да процедирате така. Причината е следната. Нека предположим, че разглеждаме хотели в Пампорово, които са четири звезди. Такива има поне 10-15, като цените варират от 70 лв. на вечер до 200 лв. на вечер. Откъде идва тази разлика? Като се загледаме по-внимателно ще видим, че тези, които са на цена от 70 лв. са само легло, дори без закуска, да не говорим за използване на спа или други екстри. Всичко това се заплаща допълнително и то доста високо. От друга страна виждаме хотел, които е на цена 120 лв. на вечер. Отново за пример взимам Хотел Екстрийм. Там цената е с включени закуски, вечер и то на блок маса, използване на целия СПА център безплатно, анимация за деца и възрастни – нещо, което може да бъде от голяма полза за семейства с деца, защото родителите могат спокойно да карат ски през деня, докато децата им са поверени на грижите на професионални аниматори. Допълнително са включени паркинг и интернет, транспорт до пистите, отстъпки от ски оборудване и ски училище – нещо, което е доста сериозно перо в бюджета на всяко семейство при тяхната ски ваканция.
Като теглим чертата се вижда, че въпреки по-високата цена, хотелът предлага много повече екстри, които ако се наложи да си плащаме по отделно ще ни костват много по-скъпо.
На последно място ще сложим и още един много важен фактор при избора на хотели в Пампорово – препоръката.

Препоръки от приятели

Препоръките от приятели, познати и техните приятели и познати са също много важен елемент при избора на хотел. При условие, че наши познати са били в курорта миналата година или тази година по-рано можем да се допитаме до тях – къде са спали, дали им е харесало, дали биха се върнали отново и ако да защо. Това е и най-сигурния начин да получим мнение, на което можем да вярваме.

В заключение ще ви пожелаем да избирате внимателно и ще се радваме да ни споделите дали статията ви е помогнала да направите правилния избор на хотел в ски курорта Пампорово.

За автора: Saveti

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.