Най-добрите 47 идеи за подарък за Свети Валентин


Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Последно обновена: 08.02.2023

оригинални подаръци за Свети Валентин

Събрахме за вас страхотни идеи за подарък за Свети Валентин, с които да накарате сърцето на любимия или любимата да затупти още по-силно. Свети Валентин е известен като Празникът на влюбените и се празнува на 14-ти февруари всяка година.

Разбира се, това далеч не означава, че трябва да показвате любовта си и да подарявате подаръци само на този ден. И все пак, защо да не добавим още един празник, на който да зарадваме половинката си?

Препоръчваме и статиите ни:

Събрали сме за вас цели 47 идеи за подарък. За да ви е още по-лесно, сме ги разделили на:

Подаръци за Нея

Тук ще намерите идеи за подарък за нежната половинка. Мили мъже, не забравяйте, че тук ключово е вниманието към детайла. Каквото и да изберете, опаковайте го красиво, а в идеалният вариант – добавете и картичка, послание или пожелания към подаръка (върнете се към романтични жестове за идеи). А докато разглеждате предложенията ни, помислете на какво би се зарадвала най-много вашата любима.

Мече от рози

Бижу

Ако дамата на сърцето ви обича бижута, то Свети Валентин е идеалният повод да й подарите бижу. Дали ще е колие, гривна, обеци или друго, оставаме на вас да прецените. Може да е с нейната буква, вашите инициали, във формата на сърце, варианти – много.

Бижу сребро

Халати за 2-ма и СПА почивка (или само СПА почивка)

Ако половинката ви си пада по СПА процедурите или често ви говори, че иска да отидете заедно – то това е идеалният подарък за нея! Може да я изненадате с това, че ще празнувате Свети Валентин на СПА, или че ще я водите след това.

Ако изберете варианта с халатите, може първо да я оставите да си мисли, че с това подаръкът приключва и малко по-късно да я изненадате.

СПА процедури

Ако вие не сте привърженици на СПА-то или не може да си позволите да отидете на СПА уикенд заедно, то може да й подарите ваучер за масаж или други процедури, с които да я поглезите.

Рози в кутия или друг романтичен подарък

Рози в кутия

Подаръци за Него

подарък за него за Св. Валентин

Незабравима вечер

Всеки мъж ще се зарадва да му подарите една незабравима вечер с вас. Без мрънкане :D, с вкусна храна и красиво бельо. Може да му направите и домашни сладки/десерт или любимо ястие.

Часовник

Мъжките варианти на бижута са стилен часовник, колан или гривна. Съобразете дали вашият човек има нужда и харесва да носи такива неща.

Смарт часовник

Ако не искате да е класически часовник, може да му подарите смарт часовник.

Дегустация във винарна

Барбекю

Повечето мъже, които разполагат с двор или вила/къща, биха се зарадвали на подарък барбекю.

Игра за плейстейшън

Каквото и да си говорим, мъжете си остават деца за цял живот. По-голямата част биха се зарадвали много на игра/игри за плейстейшън/компютър или подобно.

Юбилеен брой на комикс, книга, диск или др.

Ако мъжът на сърцето ви е колекционер под някаква форма, то юбилеен брой на комикс, книга или друго, би бил подходящ подарък.

Подаръци за влюбени

Идеи за подарък за Св. Валентин

Обикновено жените са тези, които поръчват и подаряват такива подаръци, но повечето от тях, всъщност, биха се зарадвали да получат такъв персонализиран подарък от любимия си.

Вероятно се досещате какво визираме, но нека вкараме малко конкретика. Току-виж намерите и някоя нова идея.

Снимки на двамата

снимки на двамата

Този подарък може да се реализира в милиони варианти.

Албум, който да разказва вашата история

Един особено романтичен подарък за Празника на влюбените, би бил да съберете в един албум ваши снимки и да ги подредите така, че да разказват вашата история. Къде, как сте се запознали, къде сте ходили заедно и т.н. Може да добавите и послания към тях.

Албум за пътешествия

Това е друга вариация за хора, които обожават пътешествията. Дори в момента да не може да се пътува, не пречи да мечтаем! Изберете подходящи корици, може да има секция за местата, които вече сте посетили и на такива, които ще посетите или мечтаете да посетите заедно.

Добавете послание или описания към местата и воала – перфектният подарък за любител на пътуванията.

Ако разполагате с по-голям бюджет – може да мушнете и ваучери за полет (тъй като в момента отменят прекалено много полети).

Колаж

Колаж от ваши снимки също е много подходяща идея, като може да го сложите в красива рамка (може и с послание).

Пъзел с ваша снимка

Пъзел във формата на сърце с ваша обща снимка е една от класиките за празника.

Тениски за двамата

Тук отново вариантите са безброй – от тениски със снимки, със забавни или романтични надписи или картинки. Според това какъв тип двойка сте, ще може да се спрете на най-подходящия избор.

Чаши за двамата

ароматно кафе - романтика

Ако търсите малко по-бюджетен вариант, то 2 чаши комплект с подходящи надписи/снимки, ще ви напомнят всяка сутрин за любимия човек, докато пиете кафето или чая си.

Книга

Може би ще си кажете, че няма нищо романтично в книгата, но в Барселона съществува традиция, в която влюбените си подаряват книги като символ на вечност. Ако напишете това като послание и го съчетаете с книга, която ще се хареса на вашата половинка, надали ще сбъркате.

Ако не сте сигурни в избора, може да се спрете на ваучер за книги, но за половинка е по-добре да е нещо по-персонализирано.

Карикатура

Карикатурата е все по-предпочитан подарък за различни поводи, който е подходящ и за Денят на влюбените. Съобразете се само с това дали ще се хареса на любимия човек и вкарайте въображение или хумор в карикатурата. Може да е както на двама ви, така и само на него/нея.

А сега, нека преминем на:

Страхотни романтични жестове за Свети Валентин

романтични жестове Св. Валентин

Романтична вечеря за 2-ма

Романтичната вечеря може да е клише, но продължава да е един от предпочитаните жестове за дамите (и не само). Тук бихме вмъкнали съвети за това как да изберете подходящ ресторант или местенце, но във времена на карантина, ще ви препоръчам да се адаптирате към ситуацията и да я направите в домашна обстановка.

романтична вечеря

Ако може да готвите, запретвайте ръкави и сътворете нещо любимо на вашата половинка, като не забравяйте да декорирате подобаващо. Дали със свещи, балони, лампички или цветя, оставам на вас да прецените. А може и да комбинирате няколко елемента.

Ако не ви се рискува, поръчайте от по-рано нещо специално от любим ресторант, което да ви доставят до вкъщи. От вас виното и украсата.

Може да смените клишето и вместо романтична вечеря, да поднесете закуска в леглото.

Маратон на любими филми

Ако не сте фенове на романтичните вечери и мислите, че и половинката ви няма да се зарадва на това, то може да си направите кино вечер вкъщи – с любими филми/сериали, напитки и пуканки. Този вариант е по-вероятно да се хареса на мъжете, но не е задължително. Изберете филми, които ще са приятни и интересни и за 2-та.

Писмо в бутилка с обяснение в любов

писмо в бутилка

Този романтичен жест определено би се харесал на нежната половина, така че не се колебайте да го изпробвате.

В търсене на съкровището

Един интересен и по-нестандартен начин да поднесете подаръка на половинката си, ако живеете заедно (или прекарате заедно празника), е да залепите листчета с фрази – части от изречения, които да го/я заведат до подаръка/или до вас с подаръка.

100 причини да те обичам

Друг вариант, в който да използвате листчета и, с който несъмнено ще зарадвате много партньора си, е да напишете 10-30-50-69-100 причини защо обичате половинката си.

Може да ги вържете с панделка и да ги сложите в кутия с формата на сърце. Романтичен и оригинален подарък, особено ако вие измислите причините.

Ако не може да измислите толкова много, пак може да залепите листче на огледалото/хладилника (досетете се кое към коя половинка е :D)  с романтичен надпис. Със сигурност ще го/я зарадвате!

Друг вариант е да напишете Обичам те на 50 езика (или друго число, което има някакво значение за вас – вашата дата, любимо число и т.н.)

Сертификат за най-обичан Мъж / Жена

Кой не би се зарадвал на подобно признание? Бихте могли да го използвате вместо картичка – има готови варианти, а може и да го изработите сами, ако ви бива в тези неща.

Стихотворение или песен, написани от вас

Продължаваме с нещо креативно – стихотворение или песен, написани от вас. Ако не можете сами да измислите, но мислите, че такъв подарък ще допадне на половинката ви, може да поръчате подарък песен за нея/него.

Музикално изпълнение или серенада

романтична песен

Ако можете да свирите или пеете, изсвирете или изпейте нещо специално (може да е любима песен, вашата песен, подходяща мелодия). Със сигурност ще бъде оценено.

Видео с любовно послание

Ако искате да направите нещо различно, което не включва пеене :D, вместо картичка, може да заложите на романтично видео с послание, може и с ваши общи кадри.

Диск с „вашите песни“

Тази година повечето двойки ще прекарат празника у дома, така че, ако сте сред тях, защо не подберете селекция от песни, които да звучат на празника?

Заря – във формата на сърце или нормална

заря във формата на сърце

Надпис във въздуха или снега

Намерете повод да излезете точно тогава, за да зарадвате любимата си. Ако е наваляло сняг, може да й напишете нещо на колата или пред блока.

Гледайте заедно изгрева или залеза

Свети Валентин романтика

Изгревът и залезът са едни от най-красивите моменти на деня, а споделянето им на Празника на влюбените със сигурност ще ви накара да се почувствате още по-влюбени. Може да добавите бутилка вино или друго любимо питие.

Пуснете фенер заедно, като си намислите желания

Изберете безопасно място и пуснете фенер заедно, като си намислите желание.

Подарете ключ от апартамента/къщата си

ключ за дома

Това е голяма стъпка, но ако сте готови за нея, то 14-ти февруари определено е подходящ ден да я направите.

Подарете домашен любимец

Ако знаете, че вашият любим или любима иска много даден домашен любимец, то това е един уникален жест и радост за цял живот. Но наистина трябва да сте сигурни, че и другият го иска.

Предложение за брак

предложение за брак

Още един страхотен жест, който никоя жена няма да забрави е да й предложите брак, ако сте готови за тази стъпка. Разбира се, това е само идея, тъй като не на всеки ще се хареса такава клиширана дата, така че преценете според случая.

Класически подаръци за Свети Валентин, но поднесени малко по-различно

класически подаръци за Св. Валентин

За тези от вас, които искат да се придържат към „класиката“, ще изброим основните подаръци за 14-ти февруари, като ще ви дадем идеи как да ги направите поне малко по-оригинални:

Червени рози

Едно от най-големите клишета за Свети Валентин със сигурност са червените рози. Повечето дами вероятно ги харесват, но може да се отклоните малко, като им подарите друг вид цветя, може и в саксия – напр. орхидеи.

Балони във формата на сърце

Тук различното, може да е в това как ще ги поднесете – до леглото, като се събуди, да изтичате преди да излезете и да го/ги закачите на колата.

Бонбони

Кутиите с бонбони или шоколадовите мечета също са „постоянно присъствие“ в подаръците за празника. Ако държите да ги има, предлагаме ви те да са допълнение, а не основен подарък.

А ако искате малко да разнообразите, може да поръчате персонализирани бонбони с послания или вашите/нейното име, или букет от бонбони.

Шоколадово фондю

шоколадов фонтан

Нещо лесно, за което не се изискват готварски умения, но пък ще впечатли всички любители на шоколада е шоколадово фондю. Супер начин да подсладите празника, ако ще го прекарате вкъщи. Може да добавите и ягоди.

Плюшени играчки

Плюшените играчки също са едни от най-стандартните подаръци за Свети Валентин, но преди да се спрете на тях, помислете дали наистина ще зарадват получателката. Предлагаме ви да избягате от плюшеното мече и да изберете друго животинче, свързано с дамата на сърцето ви.

Бельо

Тематичен подарък за празника би било подходящо бельо (по ваш и нейн вкус), но много внимавайте, тъй като, ако объркате размера, ще си вкарате автогол. По-добре да го съгласувате с нея, ако не сте сигурни. Също така, с този избор реално правите подарък и на себе си, така че най-добре да го съчетаете с още нещо.

А ако сте дами, вие може да си подарите бельо и по този начин да зарадвате пак любимия си. Може да се комбинира със зарове с пози, карти, 100 целувки на различни места по тялото или други подобни.

А защо не и с още един безплатен, но приятен подарък, а именно масаж.

Подари изживяване

Наред с романтичните жестове, това са другите най-добри подаръци за всеки празник – тези, които ще ви оставят незабравими спомени.

Романтична екскурзия

романтична екскурзия

На първо място винаги бих сложила пътуване до някъде. В момента няма много опции за чужбина, така че може да изберете някое красиво/любимо място из България и да си подарите романтична екскурзия.

Скок с парашут + видео или полет с балон

Ако сте любители на адреналина, то скокът с парашут + видеозаснемане е супер подарък за вас и вашата половинка. Има и други по-малко екстремни варианти – като парапланер или съвсем лежерният полет с балон.

Ваучер за тематичен курс за двамата

Защо не си подарите нещо, което ще е приятно и на двама ви и ще споделяте заедно? Дали ще е кулинарен курс, фотографски курс или танци, това ще е един страхотен начин да разнообразите и да се забавлявате заедно.


Надявам се, че съм ви помогнала с избора за подарък за Свети Валентин. И не забравяйте – освен подарък или романтичен жест, дарявайте на половинката си много настроение и любов. Не само на 14-ти февруари, а всеки ден. Пожелавам ви страхотно изкарване! 

честит Свети Валентин

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.