95 Идеи за подарък за всеки тип мъж


Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 29.06.2015

подарък за мъж

95 Идеи за подарък за всеки тип мъж

Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 29.06.2015

И ето поредния повод, за който времето сякаш магически напредва, а вие не знаете какъв подарък да изберете за представител от силния пол. Не се притеснявайте, за да ви помогнем в тежката задача, сме събрали цели 95 идеи за подарък, подходящи за всеки тип мъж, между които да избирате.

Как да изберем подарък за мъж?

Мъжете далеч не са еднакви. И определено, освен да подаряват, по-голямата част от тях, обичат и да получават подаръци.

Най-важното при избор на подарък за мъж, е да се съобразите с неговите вкусове и интереси. Ако ви е много трудно, винаги може да попитате общ познат или приятел, а според това колко сте близки, да направите своя избор.

След като сте определили какъв типаж е и по какво си пада, ще ви е много по-лесно да се спрете на най-подходящия подарък, който да го накара да се зарадва и почувства специален.

Разделили сме ги на няколко категории:

Универсален подарък за мъж

Универсалните подаръци са подходящи за хора, които не познавате много добре, или с които не сте особено близки. Това не важи в случаите, в които човекът е любител на някое от изброените предложения.

1. Бутилка уиски

Сред универсалните подаръци за мъж несъмнено попада бутилка уиски (или друг алкохол според личните предпочитания), като може да завържете панделка и да добавите стилна картичка с послание.

2. Стилна или оригинална запалка,

ако е пушач, а дори да не е 3. пурите обикновено се харесват и на непушачи.

zapalka
original lighter

4. Електронна цигара или цигара IQOS

По-скъп избор за пушачи, който вече е подходящ и за по-близки хора, ако са ви споделили, че искат, или биха се зарадвали на подобен подарък. Обикновено пушачи, които имат намерение да спрат цигарите, първо минават през електронна цигара.

5. Тениска

Тениските са хубав подарък, единственото необходимо условие е да знаете размера (което е много по-лесно, отколкото, ако искате да купите дреха на жена, тъй като дори и да сбъркате, надали ще ви се обидят).

6. Портмоне

Коженото портмоне е изключително подходящ избор за мъже. Не забравяйте да сложите и паричка вътре, с пожелание да е винаги пълно.

chasovnik

7. Колан

С кожен колан със стилна катарама също надали ще сбъркате. Един колан в повече обикновено няма да е излишен.

8. Пари

Зависи от повода и от човека, но има доста мъже, за които най-добрият подарък е плик с пари. Това със сигурност не важи за жените – няма жена, която да предпочете пари пред нещо лично, избрано специално за нея. Мъжът, точно обратното, ще предпочете сам да избере нещо практично и полезно за себе си.

Козметика

Бих ви препоръчала да избягвате козметични комплекти и подобни неща, тъй като показват, че искате просто да отбиете номера. Вместо тях, ако държите да е козметика, може да се спрете на:

9. Парфюм

Ако знаете кой парфюм е любим на човека, това определено е добър избор. Ако сте половинка на мъжа, също е разрешено да изберете хубав парфюм като подарък.

Подарък за спортисти или запалени по спорта

Спортни аксесоари:
10. спортни ръкавици

11. шейкър

12. спортно шише

13. спортен часовник – ако вашият човек е запален по спорта и не е изцяло оборудван все още, няма да сбъркате ако му подарите спортен часовник, с който да засича дългите си тренировки и рекордите си, когато тича.

14. хилка за тенис – за любителите на тениса

tenis hilka

Ски оборудване

15. ски маска

17. зимна шапка

18. ски ръкавици

19. грейка

20. каска, а ако сте много близки и искате по-скъп подарък, защо не и:

21. ски

22. ски обувки или

23. дъска (борд)

24. обувки за сноуборд.

Тези екипировки са скъпи, а ако човекът е запален по зимните спортове, вероятно няма да има против да го зарадвате по този начин (като може да се консултирате първо със самия него, за да вземете нещо, което му харесва и от което има нужда или с негов близък приятел, който е наясно с всичко това).

25. челник – ако кара колело или

26. ръкавици за велосипедисти

Подаръци за мотористи:

27. каска

28. Интерком за каска
Ако се чудите какво е това, интеркомът служи, за да може мотористът да разговаря, докато кара без да се надвиква с вятъра. Може да се закрепи на две отделни каски, които са в близост една до друга (на същия или съседен мотор).
29. Подгряващи ръкавици за кормилото (за зимата)
30. Кожени ръкавици

31. Макет на неговия мотор – със сигурност ще остане много впечатлен

За фитнес “маниаци”:

32. спортен сак (ако има любима марка, заложете на нея)

сак

33. риболовни аксесоари – ако си пада по риболова има куп аксесоари, които може да му подарите като тръгнем от въдица, удобен стол/шезлонг дори и стигнем до персонализирани подаръци, свързани с хобито му

34. mountain bikeсред по-скъпите подаръци, на които запалените много биха се зарадвали

mountain bike

А ако знаете кой е любимият му спортист (и случайно е българин) и още по-случайно успеете да се сдобиете с негов 35. автограф, вероятно ще спечелите точки.

За футболен фен:

Нещо на отбора му, като например:

36. чаша

37. тениска (може да е на любимия му футболист)

38. шал

39. мото на отбора/календар.

football

А ако сте двойка и рожденият му ден съвпадне със Световното или Европейското или Шампионска лига… просто го оставете да си гледа мачовете на спокойствие, като може да му приготвите и нещо за хапване и бира. 😀

А ако искате да спечелите много бонус точки:

40. билет за мач на любимия му отбор за някое от тези Първенства – ще ви обича още повече! Разбира се, ако сте приятели – също много ще го зарадвате.

За любители на приключенията и походите

41. Палатка

palatka podaruk
42. Спален чувал

43. Надуваем дюшек – за онези, които си падат повече по удобствата

44. Фенер

45. Раница, може и backpack

46. Компас – за да не го загубите 😀

компас
47. Нож –
„Който го е страх от мечки не ходи в гората“ – са казали хората. Но и да не го е страх, винаги е добре да има нож под ръка.

48. Самурайски меч “Катана”– покрай ножа.. се сетих, че има мъже, на които биха им допаднали такъв тип подаръци, така че ако вашият човек е фен на японската култура – действайте смело!

Друго нещо, което може да им хареса е 49. меч от любимият им сериал/филм. Има такива в интернет, така че според любимите му неща, може да търсите свързани аксесоари.

Тук се сещам и за мъжете, любители на аниме. Ако имат любимо аниме, има магазини, специално за такива стоки, където отново може да намерите:

50. статуетки, шалове, тениски, раници и каквото друго се сетите, свързани с любимите му герои. Със сигурност ще го оцени.

За любители на силните усещания

може да видите Идеи за оригинален подарък, като бих добавила и:

Полет с делтапланер:

Още по-добре, ако изберете истински красиво и запленяващо място, като Родопите (на видеото).

Да се запишете на 51. пейнтбол (като може да организирате и приятелите му) – със сигурност ще е забавно!

или 52. airsoft – в случай, че не искате да ви остават синини, ако го придружите 😀

paintball game
53. картинг – не е екстремно като бънджи скок или парашут, но пак е преживяване, което може да споделите заедно.

karting podaruk

54. Камера GoPro е сред скъпите подаръци, но със сигурност е подходящ за мъже, обичащи адреналина. С този подарък ще им осигурите начин да заснемат подвизите си. Със сигурност ще бъде оценено.

gopro gift
Забележка
: при скъпи подаръци, ако сте много хора, винаги може да се комбинирате и да зарадвате получателя с 1 скъп, но качествен подарък, а не с много, но ненужни вещи. 

За мъже, за които подозирате, че пазят детското в себе си

Уточнение за нежния пол: Ако сте половинка на мъжа, помислете преди да се спрете на този тип подарък. Че ще го зарадвате е почти сигурно, но готови ли сте да го загубите за дъъъълги часове? Ако пък и вие сте любителки, не се колебайте: ще се забавлявате много заедно.

55. Playstation

56. Xbox

xbox podaruk
57. Игри за тях

58. Геймърски лаптоп (доста скъп подарък)

59. Геймърска клавиатура или мишка (да, има си специални за хора, които обичат да прекарват много време в компютърни игри)

60. Очила за виртуална реалност – доста нашумели напоследък

61. Макет на кораб/яхта/танк или каквото друго се сетите и мислите, че би могло да му хареса

62. Макетно управляемо хеликопчтерче, влакче или кола с дистанционно. Повечето мъже са луди по тези неща и ще им се радват като деца. Аз лично препоръчвам хеликоптера.

upravlqemo helikopterche

63. Дрон – по-висок ценови клас.

dron

Ако е любител на високите скорости

64. макет на кола – за фен на колите, ако знаете любимия му модел, може да се спрете на него със закачливо послание, че тъй като не можете да му купите истинска, му я пожелавате.

макет на кола
65. да му вземете билет за изложение, панаир

Аксесоар за колата му, например:

66. GPSза да избегнете спорове по пътя и да се смеете, когато ви каже „Продължете направо“, а направо има къща. Шегувам се, вече има много точни GPS системи.

67. Ключодържател за колата му (може и на марката на неговия автобомил)

Аксесоари

Мъжете като цяло носят доста по-малко аксесоари от представителките на нежния пол, така че трябва да внимаваме, ако се спрем на този тип подарък и да имаме предвид личния стил на човека, като забележим какво харесва.

68. Сребърна или стоманена гривна – може и да гравирате нещо на нея.
гривна
69. Часовник – часовникът е аксесоарът, който може да присъства във визията и на мъже, които изобщо не обичат аксесоари, така че стилен или скъп часовник… трудно няма да се хареса на мъж.

70. Мъжка броеница

71. Военни плочки с надписи – това е интересен подарък и имайте предвид, че посланието прави подаръка, така че го подберете добре. Може да е любима фраза, хубав цитат, имената му, а ако сте двойка и нещо по-романтично.

dog tagdog tag podaruk

72. дървена папионка – оригинален подарък, който обаче няма да се хареса на всеки. Ако вашият човек е по-бизнес ориентиран, вероятно ще му допадне!

Други идеи за подарък на мъж:

73. Барбекю – ако има двор или вила и все още няма барбекю… какво чакате?

barbecue gift

74. Инструменти – всеки мъж трябва да притежава чанта с инструменти, за да може да изпълнява ролята си да поправя всичко, щом потрябва.

75. Звезда – Мъжете по природа са егоцентрични, така че може да му подарите сертификат за звезда, за да се почувства специален. Разбира се, зависи от типа мъж.

76. Калъф за телефон

77. Комплект за покер

poker

78. Настолни игри – вече има огроооомен избор от настолни игри, така че със сигурност ще има такава, която да е по вкуса на вашия човек, има и различни видове карти.. само трябва да разучите.

79. Апарат за кръвно

80. Любима марка – ако знаете любимата марка на човека, вероятно няма да сбъркате ако му вземете нещо, (което няма) на тази марка.

81. Визитник – подходящо решение за мъжете предприемачи е стилен визитник

82. Техника – не мисля, че има нужда да изброявам…

83. Сувенир със символично значение
сувенир

84. Джаджи

85. Запишете любимите му филми или сериал на диск. Така ще покажете, че го познавате добре и може да си направите филмов маратон заедно

Подарък за мъж, който обича да пътува:

86. Карта на света или на Европа, където може да трие с монетка местата на които е бил, на принципа на билетите с пожелание да обиколи света.
karta podaruk

karta podaruk

87. Възглавничка за пътуване

88. Хладилна чанта – практичен подарък, особено ако обича да пие студена бира…

89. Преносимо зарядно
zarqdno

А ако тези не ви стигат, разгледайте и 26 идеи за Подаръци за Пътешественици.

Ако знаете музикалните му предпочитания

90. Дискове – може да купите или запишете диск с любимите му песни или на любимата му група, певец.

diskove

91. Мощни колони или преносима колонка (мъжете са луди по такива “джаджи”)

92. Слушалки- тук също имате доста голям избор

93. Музикален инструмент – например китара – ако вашият човек свири на нещо или ви е споделил, че има желание, може да го зарадвате по този начин.

guitar

94. Напиши му песен – ако сте двойка или много близки приятели, може да напишете песен, която той да изсвири.

Подарък за чужденец:

За подарък на чужденец винаги може да се спрете на нещо, характерно за България или изобразяващо я.

95. Сувенири с надписи или български забележителности, според мен, е подходящ избор за тях и e начин да покажем, че ценим родното.

podaruk za chujdenec
suvenir
Надявам се да съм ви помогнала, има още няколко идеи в 76 Идеи за подарък за всеки тип жена , които стават и за двата пола, но не искам да ги повтарям.  И най-важното, освен да не забравяте подаръка, е да не забравяте настроението!

Надявам се да съм ви помогнала с избора на подарък на мъж!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (2)

Стилиян

Здравейте, имам идея да направя подарък за един приятел. Идеята ми е да направя карикатура с нашите лица. Бихте ли ме посъветвали дали това е добра идея. Човекът на който искам да го подаря е на 60 години. Ще очаквам и вашето мнение. Благодаря Ви.

Джорджа Де Марки

Здравейте, Стилиян. Ако смятате, че Вашият приятел би харесал такава карикатура и ще оцени жеста, то тогава е добра идея. Може да попитате и общи приятели какво смятат, ако не сте сигурен. Винаги мислете първо дали човека, на когото подарявате би се зарадвал на подаръка. Мисля, че това е най-добрият съвет, който мога да дам. Поздрави и се надявам каквото и да изберете, да го накарате да се усмихне! Поздрави,