5 екзотични зимни дестинации, до които да пътувате онлайн


Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 25.01.2021

онлайн дестинации

5 екзотични зимни дестинации, до които да пътувате онлайн

Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 25.01.2021

Все още няма гласове.

Пандемията от COVID-19 значително ограничи възможностите ни за пътуване, което се отрази най-вече на туризма. Много хора се отказаха от годишните си почивки в страната и в чужбина, за да предотвратят заразяване.

В този период на почти пълна изолация у дома, хората започнаха да чувстват липсата на нови преживявания в живота си и именно тук на помощ дойдоха виртуалните пътувания, които им позволяват да се пренесат на ново място, докато седят у дома, да разгледат околностите и да видят непознати места, на които досега не са имали възможност да отидат. Не е чудно, че през изминалата година на ограничения в истинските пътувания, онлайн пътуванията станаха популярен начин за разнообразяване на ежедневието.

Тук ще ви представим 5 предложения за зимни виртуални почивки, на които можете да се насладите от креслото си тази зима, когато освен епидемията, тежката зимна обстановка също ограничава възможността за реални пътувания.

Как започна всичко?

Създаването на Google Earth промени виртуалния свят и положи началото на виртуалния туризъм.

Благодарение на него можете да разглеждате различни части на света, да изследвате улиците в големи и малки градове, селища и местности, които са документирани на камерите на Google. На подобен принцип е създаден и софтуерът за онлайн пътувания за специфични райони на земята, а днес все повече компании предлагат подобни виртуални преживявания, от които можете да се възползвате.

Какво ви е необходимо, за да преживеете пълноценно онлайн пътуване?

приложения за пътуване

Ако желаете да се наслаждавате на онлайн пътуванията си от всяко място, не е задължително те да бъдат провеждани от настолен компютър. Можете да вземете таблет, лаптоп, по-голям смартфон или друго преносимо устройство, при гледането на което няма да се налага да седите с часове на едно място. Такива смарт устройства можете да намерите в магазините за електроника, като eMag, Зора или Технополис. Много от тях често обявяват промоции, от които бихте могли да се възползвате. Например, проверете най-новата техномаркет брошура и офертите им за смартфони за новата година.

5 предложения за зимни виртуални пътувания

1. Празнувайте Китайската Нова Година заедно с местните жители виртуално

Китайска Нова Година

Това фантастично преживяване ще ви позволи не само да се потопите в атмосферата на празника, но и да научите повече за китайското изкуство и фигурите, които те правят. Можете да се присъедините към този празник, който ще се състои на 13 февруари 2021 г, като се регистрирате на следния линк.

2. Посетете Зимният дворец в Санкт Петербург

Зимният Дворец Санкт Петербург

Зимният дворец в Санкт Петербург разполага с възхитителен интериор, който си струва да видите на живо. Той се счита и за една от най-красивите сгради в света. На този уебсайт ще можете да се възползвате от виртуалните турове в Ермитажа, който е най-големият музей в Русия и да разгледате безбройните художествени и културно-исторически експонати в него. Този музей влиза в класацията топ 10 най-посещавани музеи в света, за това си заслужава да се възползвате от предложението.

3. Карайте шейна в Швеция

шейна, теглена от кучета

Пътешествието с шейна, теглена от кучета през преспите е незабравимо преживяване, което можете да преживеете на следния сайт. Тук ще можете да се насладите на суровата зимна природа, на полярните нощи и северното сияние.

4. Идете на гости на Дядо Коледа в Лапландия, Финландия

на гости на Дядо Коледа

Работилницата на Дядо Коледа официално отваря врати през 1985 г. в Рованиеми, Финландия. Този град се счита официално за мястото, където той живее. В този тур ще имате възможността да се срещнете с Дядо Коледа и неговите елфи и да разберете с какво се занимават през годината.

5. Участвайте във виртуален ски тур в Доломитите, Италия 

Доломитите

Този невероятен и динамичен тур започва от близо 2000 м надморска височина, откъдето ще преживеете спускане под кристалното лазурно небе и по отлично поддържаните ски писти. Потърсете това преживяване на уебсайта fassa.com.


Надяваме се нашите предложения да са ви вдъхновили да опитате тези зимни онлайн преживявания, които ще ви изведат от скучното ежедневие и ще ви разтоварят с нови емоции. Ако имате още идеи, не се колебайте да ги споделите в коментар!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.