За автора

Здравейте! Аз съм Джорджа Де Марки, създател на Saveti.bg.

Завършила съм Италианска филология и магистратура Журналистика и медии в Софийски Университет. Втората специалност записах година след създаването на този сайт, за да придобия малко повече умения.

Giorgia De MarchiВинаги съм обичала да пиша,  а пътуването е най-голямата ми страст. Откриването на нови места, опознаването на различни култури и светове… всичко това е магия. Започнала съм с Европа (вече и Азия), но искам и знам, че ще обиколя света. И ще го опиша.

Точно поради тази причина главният фокус на Saveti.bg е туризмът. Идеята ми е да мога да предам преживяното по начин, който да е полезен и приятен за всички вас. Да ви помогна поне малко да планирате своето пътуване или да „откриете” и да се потопите в мястото, ако нямате възможност да го посетите сами.

Освен туристически, бих искала да ви давам и други идеи и съвети, свързани с ежедневието, с празници и други събития, с теми, които могат да са ви полезни.

За всеки материал отделям много време и старание (надявам се да си личи) и чета от изключително много места и източници преди да публикувам. Опитвам се информацията да е проверена и достоверна, но моля да ме извините, ако някъде допусна грешка.

В един момент спрях да се занимавам с писане  от липса на време. Това е много често срещан проблем в наши дни, всички сме много заети. Но стига сме отлагали! Стига сме отлагали да правим това, което най-много обичаме, заради работа, заради ангажименти, заради липса на време. Всичко е до приоритети, опитайте се да ги подредите правилно.

И все пак моят най-голям съвет към вас е следният:  Живейте! Пътувайте! Откривайте! Залагайте на преживявания и емоции, парите са нужни като средство, но те самите няма да ви направят щастливи!