ВИСОКА ЦЕНА ЗА ЛОШИ УСЛОВИЯ

Възмутително е човек да плати не малката сума от 22 лева за полудневна карта, 35- за целодневна на Витоша. Не, нямам предвид само цените, които за тези стари съоръжения, предвид колко хора се качват, са си скъпички. Но като любители, ние сме съгласни с това. Все пак нямаме много голям избор.

Нямаше да възразявам, ако всичко останало беше нормално. Но НЕ е!

Да започнем с условията. Да, картата е за всички съоръжения, с изключение на лифт „Драгалевци-Голи връх” и „Ветровала“, но нека вмъкна, че пистата „Лале 2“, позната още като Горно Лале, често не работи. Останалите също функционират в зависимост от атмосферните условия, а Лале 1 обикновено е зле обработено и на места много заледено. А съоръженията от коя година са?!

БЕЗУМНО ЧАКАНЕ НА ОПАШКИ

Крайно възмутително е, през седмицата човек да си вземе почивен ден, за да покара на спокойствие, тъй като през почивните дни е лудница, и да не може. Сега вероятно ще се зачудите защо. Ето я и причината: от вторник до петък тече проект на Витоша ски училище, благодарение на който всички деца от първи до четвърти клас от избрани училища, карат безплатно. Добре, подкрепяме спорта, подкрепяме децата да се научат да карат ски, да се борим със затлъстяването и застоелия начин на живот.

Но не мислите ли, че НЕ е нормално, човек да си плати и да трябва да чака около един час САМО, за да се качи на кабинковия лифт сутринта, след което пистата да е пълна с деца, което я прави опасна, тъй като някои от децата падат и човек го е страх да кара бързо. Най-малкото е неприятно, не можеш да се отпуснеш и да се насладиш. А повярвайте ми-децата наистина са много.

БЕЗОПАСНО ЛИ Е? ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ…

Да не коментирам, че не знам как ги пускат толкова деца с толкова малко ски-учители. На учител се падат по около 20 деца. Който има деца, знае колко е трудно да се овладее дори едно. Какво говорим за 20, камо ли на ски-писта… И да вмъкна още едно от възмутителните наблюдения, а именно, че на седалковия лифт пускат децата произволно с непознати хора. Случи се да поверят на мен две деца, както и на мои приятели… Но това е друга тема. Родителите преценяват.

витоша-ски-деца

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

Проектът „Научи се да караш ски” е част от инициативата на Международната федерация по ски „Да върнем децата обратно на снега” като сред първите избрани държави за провеждането на експеримента са България и Германия, което само по себе си е страхотно. Проектът стартира през 2009 година, като транспортът, екипировката и обучението на децата са напълно безплатни. Но интересното е как от не малкото ски-училища на Витоша с дългогодишна история са избрали именно Витоша ски с едногодишна такава (и то без конкурс) за получаване на финансиране от 300 000 лева? А направиха ли нещо с тези пари? Само може да предполагаме какво се случва със средствата, но пък може да сме сигурни, че не отиват по предназначение.

КОЛКО ВРЕМЕ КАРАМЕ РЕАЛНО?

Другото, което искам да споделя е какво каза един от въпросните ски-учители „Че какво ви пречат децата?!“ с много сърдита физиономия, тъй като чу, че се оплакваме от опашката.

Хубаво, проект е, но да се направи на отделна писта, или в малко по-ограничено време. Защото така остават само събота и неделя. Да, но тогава, (който е ходил може да потвърди), цяла София и околности се изсипват на Витоша да карат и се чака по половин час на опашка, не само, за да се качиш, а и за седалковия лифт.

Да го сметнем-от 4 часа каране (тоест полу-дневна карта за 22 лева) ти остават около 2 часа каране, тъй като другото време прекарваш във висене по опашки. Някой ще каже „Ходете в понеделник тогава, като имате толкова претенции.“ Ами имаме, но и за това сме се информирали. Два от четири понеделника в месеца се прави профилактика на кабинковия лифт.

Ако искате да споделите мнение, ето удобен начин да го направите: http://brands.bg/vitosha-ski/ .

Нека спрем да си мълчим!

ТЪЖНАТА ИСТИНА: ПЕЧЕЛЯТ НА НАШ ГРЪБ

Какъв е извода? Изводът е ясен: че в нашата скъпа държава, дори когато има хубава идея-в случая карането на ски на децата, което е положително, разбира се, защото развива много качества, в България никога не се изпълнява както трябва. И винаги хората плащаме цената за това. Но по-лошото е, че подозираме, че този проект не е с толкова възвишена и благородна цел, макар да ни се иска, а е още един начин да се изкарат пари на чужд гръб, използвайки Европейски фондове и точейки пари. Да, да повторим-на наш гръб. За това сме недоволни.

Ето какво написа бащата на падналото от Симеоновския лифт момче:

Отворено писмо до „Витоша Ски“

Казвам се Любомир Станков и съм баща на 5 годишния Владислав, който днес на 24.01.2016г. падна от лифт „Симеоновски“ между 12ти и 13ти стълб!
НЕуважаеми господа,
Аз карам ски от 8 годишен на Витоша и сноуборд от 14 годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност „Сноуборд“ (Треньорски факултет) випуск 1998г. След като в продължение на поне 15 година виждам как умишлено унищожавате ски базата на Витоша и след като днес моят син падна от “ Симеоновски“ лифт поради техническа неизправност на заключващия механизъм на кабинката, съм морално задължен на Ви обявя ВОЙНА! Особено след наглото изказване на матрьошката РАДОСЛАВ ПЕЕВ по БТВ, който най – нагло посмя да твърди, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта! ВОЙНА не само за моето дете, а ВОЙНА за ВИТОША! ВОЙНА, да ви махна от там, за да не падне утре цяла кабинка с деца!!! Вие господа, сте нагли до безобразие! Вместо да се извините, вие вменявате вина в един от най-настървените и стари витошкари! Обещавам ви НЕуважаеми господа, да ви прецакам благата концесия, защото вие дори не се грижите за това, което е оцеляло на Витоша! Преди няколко дни падна лавина и УБИ двама човека и всички в купом ( плюс медиите), дали поради невежество или умишлено, не съобщихте къде падна тази лавина!
АЗ ЩЕ ОБЯСНЯ СЕГА, ЗА ДА Ви Го…
ЛАВИНАТА ПАДНА НА ПИСТА „ЗАЕКА“ НА ОКОЛО 150 МЕТРА НАД ПЛАЦОВЕТЕ, НА КОИТО СЕ УЧАТ ДЕЦАТА ОТ ВАШИТЕ СКИ УЧИТЕЛИ!!!!!!
Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци и за да може ония ПРЕЦЕДЕНТА ПЛЕВНЯТА да прави 20 минутни рекламни клипчета на Банско! Аз разбирам колко добре му плащат, за да ближе розови дупки, но се чувствам задължен да ви приканя НЕуважаеми господа от „Витоша Ски“, да го поканите прецедента на Витоша, който да спретне една реклама и на нашата планина!
Да се снима на плаца с Владислав – синът ми!Да го похвали за късмета, че е жив и да покаже как 150 метра над него и ски училищата, преди няколко дни от лавина са загинали двама човека! И още нещо НЕ уважаеми АЛЧНИ ЕНИЧАРИ, собственици на „Витоша Ски“! Как не ви е срам да взимате 20 лв. за карта на 4 или 5 годишно дете??? Това са вашите бъдещи клиенти! Не го ли осъзнавате или и бизнес не знаете как се прави ??? ИЛИ ВИЕ САМО ЗНАЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ??? С цялото ми НЕуважение, Любомир Станков- един щастлив баща на две деца, които ще обикнат планината ВЪПРЕКИ ВАС!

Витоша ски – какво трябва да знаем за тях
5/5 от 7 гласа

1 COMMENT

  1. Бих искал да попитам какво би станало ако една зима никой не отиде на ски почивка или само на ски. Фалит. Липсва един-е-ние(то).

Напишете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...