Традиционни ястия в Генуа


Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 11.11.2015

традиционна кухня

Традиционни ястия в Генуа

Като любител на италианската кухня, няма как да не ви препоръчам какво да хапнете в Генуа, тъй като в този регион има неща, които не може да опитате на много други места в Италия. Ето ги и тях:

1.      Фокача (focaccia)

фокача
Не, не е баница, дори и да ви прилича. Това е най-типичното хапване за Генуа, яде се по всяко време на деня – от закуска до след вечеря. Казват че не си бил в Генуа, ако не си опитал от тяхната фокача!

2.      Пансоти ал суго ди ноче (pansotti al sugo di noce)

pansotti alla genovese
Този тип паста също е характерен само за региона и дори не може да се намери във всяко заведение. Уникално вкусни са, дори да изглеждат малко странно, препоръчвам ви да ги опитате!

3. Пан долче (pan dolce)

пан долче–яде се най-вече около Коледа – калорична бомба за празничната вечеря.

Вид козунак, богат на стафиди, кедрови ядки и захаросани плодове, но с много вариации в различните сладкарници и пекарни.

4.      Тронфие/ тренете ал песто (tronfie/trennette al pesto)

тронфие ал песто
В Генуа казват да забравите за готовото песто, което се продава, нямало нищо общо с тяхното. Тъй като специфичният вкус на босилека им е почти невъзможно да се имитира.

Не пропускайте да ги опитате.



Booking.com

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (2)

Петко

Благодаря за идеите. Едно предложение. Пиши на италиански имената на храната за да я открием в менютата.

Джорджа Де Марки

Благодаря Ви, Петко! Добре, още сега ще ги добавя и на италиански. =)