Традиционни ястия в Генуа

Традиционни ястия в Генуа
Като любител на италианската кухня, няма как да не ви препоръчам какво да хапнете в Генуа, тъй като в този регион има неща, които не може да опитате на много други места в Италия. Ето ги и тях:
1. Фокача (focaccia)
Не, не е баница, дори и да ви прилича. Това е най-типичното хапване за Генуа, яде се по всяко време на деня – от закуска до след вечеря. Казват че не си бил в Генуа, ако не си опитал от тяхната фокача!
2. Пансоти ал суго ди ноче (pansotti al sugo di noce)
Този тип паста също е характерен само за региона и дори не може да се намери във всяко заведение. Уникално вкусни са, дори да изглеждат малко странно, препоръчвам ви да ги опитате!
3. Пан долче (pan dolce)
–яде се най-вече около Коледа – калорична бомба за празничната вечеря.
Вид козунак, богат на стафиди, кедрови ядки и захаросани плодове, но с много вариации в различните сладкарници и пекарни.
4. Тронфие/ тренете ал песто (tronfie/trennette al pesto)
В Генуа казват да забравите за готовото песто, което се продава, нямало нищо общо с тяхното. Тъй като специфичният вкус на босилека им е почти невъзможно да се имитира.
Не пропускайте да ги опитате.
Коментари (2)
Петко
Благодаря за идеите. Едно предложение. Пиши на италиански имената на храната за да я открием в менютата.