Десет неща, които трябва да знаете, когато организирате вашата сватба


Категория: Идеи за сватба

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 19.10.2015

wedding

Десет неща, които трябва да знаете, когато организирате вашата сватба

Категория: Идеи за сватба

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 19.10.2015

4.7/5 - (12 votes)

Сватбата е един от най-специалните дни за влюбените двойки. Организирането на сватба, обаче, е тежка задача. Преди да се захванете с изпълнението й, ето и 10 неща, които трябва да знаете, за да се справите подобаващо и с лекота.

1.     Помолете за помощ

Оставете на други хора да ви помогнат!

Има толкова много неща, за които трябва да мислите, че ако откажете малко помощ за подготовката за големияТ ден рискувате да се превърне в мъка, вместо в радост.
Много от вашите роднини и приятели ще се радват да ви подадат ръка, да помогнат с каквото могат в зависимост от техните умения и възможности и по този начин да се включат в подготовката за сватбата. Освен това, ако разполагате с повече средства, може да наемете хора, които да се заемат с организационните въпроси и да ви консултират и помогнат за реализирането на вашите идеи.

2.      “Направи си сам” в умерени количества

Do It Yourself е прекрасно нещо, но не прекалявайте.

Ще откриете, че няма ограничение за това, което би могло да се направи за такъв специален повод като сватбата, и че винаги ще има още една малка подробност, която ще изглежда толкова добре с вашата тема, но това не означава, че вие можете и трябва да направите всичко. Изберете няколко проекта и се ограничете до тях.

 

3.     Приоритети

Особено, когато разполагате с ограничен бюджет е важно да определите приоритетите си. Кои са нещата, най-важни за вас? Професионалните снимки, украсата, онази прекрасна сватбена рокля от дантела? И какви са онези, които може да отнесете към графа незначителни?

Вместо да се опитвате да имате всичко, хабейки бюджета или избирайки продукти с лошо и съмнително качество, за да успеете да се вместите, спестете от онова, което не е важно за вас и заложете на това, което ви интересува най-много.

4.     Обърнете се към правилните хора

Нека си го кажем, „света на сватбите” в България е изостанал, още е там, където е бил и преди около 20 години. Повечето продавачи актуализират много малко и им е трудно да разберат вашите изисквания.
Ако четете тази статия, то е защото не искате просто да изберете All inclusive пакет и не искате да се спрете на един от трите предложени сватбени варианти от даден ресторант.

Така че не се задоволявайте с малко, има много професионалисти, които с удоволствие биха работили с вас.

Оглеждайте се за хора, които ви вдъхват доверие и симпатия и които разбират вашите нужди (при избора на фотограф, особено, тъй като ще ви следва през целия ден). Споменавайки фотографите, нека преминем и към следващата точка.

5.     Не пестете от снимки

Професионалната фотография е скъпо удоволствие. Но не се оставяйте да бъдете убедени от онези, които твърдят, че тези разходи са неоправдани. Зад  заснемането на  сватбата стоят дълги часове труд, които не завършват с рязането на тортата, опита или скъпото оборудване.

Докато многото цветя ще увехнат, роклята ще лежи в гардероба, снимките остават за цял живот и ни вълнуват всеки път, когато ги погледнем.

wedding
Така че, ако можете, не пестете от снимки. Доверете се на отличен фотограф.

А ако бюджетът ви е наистина ограничен, опитайте се да наемете фотограф поне за няколко часа от големия ден, вместо да плащате за през цялото време. Или помолете част от гостите, като подарък да се погрижат за фотографските услуги. Определено си заслужава.

 

6.     Списъците са вашият най-добър съюзник

Има толкова много неща, които трябва да помните по време на подготовката за големия ден, че без списъци ще се почувствате изгубени. Направете списък на разходите, на нещата, които трябва да се купят,  на проектите „Направи си сам”, които да изпълните и на нужното, което трябва да носите със себе си през големия ден.

Но също така и списък на обектите, които искате да бъдат снимани на всяка цена, както и хората, с които искате по-специални отделни снимки.

Направете ги много по-рано, предварително, когато ситуацията е все още спокойна. Защото през последните седмици може да сте толкова заети и развълнувани, че да не може да се справите с попълването на пълния списък.

 

7.     Не се страхувайте да се отклоните от стандартното

Искате черна рокля за сватбата? Или сватба пикник? Да пристигнете пред църквата на мотор?
Направете го!
Не се отказвайте от това което искате, само защото по принцип не е прието така или защото ви притеснява какво ще си кажат хората. Опитайте се да направите така че вашите гости да прекарат един чудесен ден, погрижете се за техния комфорт , поглезете ги, но не се опитвайте да угодите на всички с избора, който се отнася единствено до вас, като какво ще облечете или какво място ще изберете и по какъв начин искате да го украсите.
svatba-plaj

Дори напротив. Една нестандартна сватба може да внесе разнообразие и настроение сред всички гости, но най-важното е вие да сте щастливи.

8.     Понякога е по-добре да си мълчите

Опитът показва, че колкото повече информация за празненството се разкрива на околните, толкова повече критики (и то неконструктивни) ще получавате, както и непоискани съвети относно подготовката.

Има дори такива, които се мръщят като чуят нещо за музиката, или такива, които подшушват, че избраната дата е на лош късмет …

Така че опитайте се да разкривате възможно най-малко подробности за вашата сватба. Обградете се с няколко доверени съветници и разчитайте само на тях.

 

9.     Починете си след сватбата

 

След големия ден ще бъдете уморени. Натрупаната умора от последните няколко седмици ще ви връхлети изведнъж. Така че не се притеснявайте и се отпуснете. Може дори да се чувствате малко тъжни, в края на краищата, това е важен период от живота ви, който отива към своя край… Но и към ново начало. Спокойно, след като се съвземете ще бъдете готови за нови приключения.

 

10.     Всичко ще бъде наред

Наистина! Денят на сватбата е един магически ден.

sled-svatbata
Ще има неочаквани ситуации, ще забравите някои подробности, все нещо ще бъде различно от това, което сте очаквали, но това ще бъде един прекрасен ден най-вече заради факта, че ​​празнувате любовта си с хората, на които държите най-много на света. Изживейте деня на сватбата си на макс!

 

И честито!

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.