7 места за сватба на открито (с примери в България)


Категория: Идеи за сватба

Автор: Генка Беломачева

Дата: 01.04.2021

красива сватба на плажа

7 места за сватба на открито (с примери в България)

Категория: Идеи за сватба

Автор: Генка Беломачева

Дата: 01.04.2021

Сватбите на открито са все по-предпочитана възможност за организиране на сватбеното празненство от много бъдещи двойки. С присъствието на короновируса вече втора година тези места се оказват все по-търсени, най-вече от гледна точна на безопасността и избягването на наложените рестрикции.

Шансовете да се получи незабравимо, запомнящо се тържество сред красива обстановка и задушевна атмосфера на открито са съвсем реални. Ето няколко идеи за сватба на открито, които можете да взаимствате за вашият Специален ден (с конкретни примери в страната).

1. Сватба в планината

Идеята за сватба в планината не е чужда на много младоженци, когато са на етап: къде да направим сватбата?

Ако изберете сватба в планината, респективно в гората, ще можете да обмислите различните варианти каква да бъде точно тя. Сватба в планината ви дава страхотната възможност да направите изнесения ритуал сред дъхава борова гора, сред прохладата на дърветата и естествената горска атмосфера.

сватба в планината

Обикновено имате вариант дали самата сватбена вечеря и веселата част след това да продължат също отвън на открито под шатра или да бъдете в закрит ресторант.

Класически пример на топ локация в гората е хотел „Ястребец“ в Боровец – съчетание от чудесен достъп и изключителните предимства на самото място – голяма хотелска част, горски парк с площ няколко декара, подходящ за изнесен ритуал и уелкъм дринк, в допълнение от външна шатра с капацитет над 200 госта.

2. Градинска сватба

Насочете се към интересно място, далеч от градската суматоха и същевременно изпълнено със зеленина, простор и комфортна безтегловност.

градинска сватба

По-рядко, такива места има и в самите градове, по-голяма е вероятността да ги откриете извън града. Логично е да бъдат извън населеното място, защото прекрасната възможност за сватба на открито трябва да отговаря и на едно важно изискване, а именно: мястото да бъде достатъчно изолирано, за да не пречи шумът след 22 ч. на никого.

Ако разполагате с вила или собствен имот, достатъчно отдалечени, за да не бъде шумът от веселбата проблем за съседите, може това да бъде чудесна възможност за вашата „луда градинска сватба“. А ако сте близки, поканете и съседите и проблемът е решен. 🙂

Едно подобно място, съчетаващо всички вече споменати предимства на градинската сватба е „Естера Вини“, край Пловдив.

3. Сватба на открито в шатра извън града

Този вариант се доближава до градинската сватба. Разликата е, че това са места извън града, доста големи като площ и специално пректирани за организирането и провеждането на събития там.

Някои от тези локации имат хотелска част, в която можете да се настаните заедно с малка част от гостите, други пък нямат. Обикновено просторният им двор и прилежащата тревна площ са добре поддържани и разполагат с шатра за самото събитие, обособено място за церемонията и снимки с гостите.

шатра за сватба

Едно такова място е „Галени градини“ близо до София – прекрасни пейзажи за фотосесия, шатра за самото празненство, детски кът за най-малките гости и дори малък басейн, за да охладите нажежените страсти.

4. Сватба на плажа

Коя жена не мечтае за сватба на плажа?

плажна сватба

Романтика, морски бриз, вълни и небе, обсипано със звезди… Ако във всички тези неща припознавате своите копнежи, тогава не се чудете, а сватба на морето си направете!

От много години Черноморието ни изобилства от места, които могат да задоволят и най-взискателните младоженци. Помислете дали искате сватба в някой голям хотелски комплекс с всички съпътстващи удобства или нещо съвсем различно.

сватба на плажа

Ако търсите местенце буквално на плажа, можете да видите „Pastel Grill House“ (Лозенец), което предлага семпла обстановка и възможност за брачна церемония на фона на безкрайния морски хоризонт. Подобни локации лесно ще откриете в Лозенец, Синеморец, Созопол.

Още едно прекрасно място за сватба до морето със страхотна гледка е Ботаническата градина и Двореца в Балчик.

5. Сватба на остров

И понеже сме на морска тематика, ако сте любители на по-нестандартните решения, можете да заложите на нещо наистина необичайно. Сватба на остров? О, да! Можете да се насладите на сватба на остров Св. Анастасия, близо до гр. Бургас. Всъщност, той е единственият обитаем сред дузината острови в Черно море.

сватба на остров

Гостите ви дълго ще помнят вашия празник. И как не, когато сватбената ви вечеря ще бъде на открито под звездното небе, а за пристигането на гостите ще се наложи да ползвате лодки. Бонусът е възможността да се венчаете в църквата на острова.

6. Сватба край винарна

Нашата страна е с древни традиции във винопроизводството и не е изненада, че вече има доста места, успели да преобразят наличието на лозови масиви в цял комплекс – с винарна, хотелска част, обширни зелени площи, дори и СПА.

сватба край винарна

Чудесните условия, които този вариант за сватба на открито предоставя са очевидни – лесния достъп на тези локации по магистрален път, красивите гледки, сключването на реален граждански брак от съответната община. Това ги прави „топ“ избор за място на открито сред младоженците.

Места като „Шато Копса“ са безспорен фаворит на десетки младоженци, решили да организират своята сватба край автентична винарна в допълнение с хотелска част, прототип на средновековен замък.

7. Сватба в провинцията

Сватба на открито в дълбоката провинция е атрактивна идея и преди времето на короновируса да беше дошло. Тук можем да включим и места в близост до града, и места, които са истинско бягство сред красивата природа в провинцията.

сватба в провинцията

Районите около Велико Търново, Рибарица, Априлци, Арбанаси, Дряново ще ви предложат китни и зелени места, които стават за разходка и кратки екскурзии, ако предвиждате един дълъг сватбен уикенд.

Страхотно местенце е Ловна резиденция „Скалско“, близо до Дряново. Тя е разположена на брега на язовир Скалско,  разполага с голяма тераса, басейн и поддържана поляна за изнесен ритуал, а близостта на Дряновския манастир ви дава уникалната възможност да се венчаете в светата обител.

Надяваме се да сме ви вдъхновили за вашата прекрасна сватба на открито!

сватба на открито


* Генка е сватбен агент и основател на сватбена агенция „Кадифе“ . Помага на млади хора, живеещи в България и чужбина да имат красива и отлично организирана сватба без да губят време и усилия.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.