10 характеристики на успешните хора


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 28.07.2015

uspeh

10 характеристики на успешните хора

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 28.07.2015

5/5 - (13 votes)

Относително е да се каже кои хора са успешни и кои не, тъй като за всеки човек успехът се състои в различни неща. И все пак ето една класация с 10 качества, които смятам, че притежават успешните хора.

10. Импулсивност

Те често действат преди да са наясно с цялата картинка. Успешните хора отговарят моментално и действат импулсивно. Видят ли възможност, те я сграбчват веднага.

9. Балансираност

Те притежават свойството да не се стресират, или поне да не го показват. Търпеливи и балансирани, умеят да се владеят и да проявяват чувство за хумор в напрегнати ситуации, което им носи много точки.

8. Наблюдателност

Те са страхотни наблюдатели. Забелязват новите тенденции, следят промените и си водят бележки. Хвърлят устремено поглед в бъдещето и упорито се опитват да са винаги една крачка пред останалите.

7. Отговорност

Те не губят време в оплаквания и в търсене на някого, когото да винят. Те се учат от собствените си грешки и продължават напред. Поемат отговорността за собствените си действия.

6. Креативност

Те са креативни и иновативни. Постоянно са в търсене на нови идеи, нови възможности и по-бързи и добри решения.

5. Инициативност

Те проявяват и известна доза нетърпеливост. Искат резултати и ги искат сега! Често не се справят особено добре в преговорите, но не се страхуват да поемат действия.

4. Перфекционизъм

Те са перфекционисти. Искат всичко да е изпипано до съвършенство. Никога не са достатъчно доволни, че да седнат и да си почиват. Винаги са фокусирани в това да подобряват себе си и своето представяне.

3. Комуникативност

Те са „социални животни”. Разполагат с широк кръг приятели и познати, постоянно общуват и се запознават с нови хора. Те са добри слушатели и се стараят да запазват отношенията си.

2. Любознателност

Те винаги искат да научават повече. Те са любознателни, четат много и се интересуват от всичко, което ги заобикаля.

1. Упоритост

Те работят изключително здраво и често надхвърлят собствените си възможности. Те поставят високи стандарти и се водят по тях. Дори и да срещнат трудности по пътя, те не се отказват!

uspeshni hora

Е, колко от изброените качества мислите, че притежавате?

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.