Самоубийството НЕ е решение


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 19.12.2018

самоубийството не е решение

Самоубийството НЕ е решение

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 19.12.2018

4.7/5 - (9 votes)

Пиша тази публикация, тъй като за пръв път се сблъсквам пряко с подобна ситуация – самоубийство на младо момиче (приятелка на моя много близка приятелка), вследствие на паник атака. Хвърля се от висок етаж на сградата, в която живее.

Историята е разтърсваща, но целта на тази статия не е сензация. Искам, ако има някакъв шанс, да помогна или да повлияя това да не се случва, да не става реалност – млади хора, заобиколени от близки, да посегнат към живота си вследствие на проблеми и стрес. Обезспокояваща статистика: “Самоубийството е втората водеща причина за смъртта на хора на възраст между 15 и 29 години. ”

Споделете проблема с близките си

Ако страдате от стрес, получавате паник атаки, преминали сте през депресия или все още преминавате през трудни периоди, които изживявате тежко, моля ви – споделете на близките си! Моля ви, потърсете помощ! Информирайте се за всичко, свързано със състоянията ви и с това какво може да направите, за да ги облекчите по време на криза, паник атака или друго. Опитайте да се преборите с тях. Ето и публикация по тази тема, която може да ви е от полза (или поне се надявам):

Паник атаки – как да ги познаем и преодолеем

паник атаки справяне
Няма нищо срамно в това да споделите проблема си, дали на роднини, дали на приятел, дали на партньор – хубаво е хората около вас да знаят, щом ви обичат, те ще направят всичко да ви помогнат да се почувствате по-добре.

Ако някога изпаднете в много тежка емоционална ситуация, опитайте се да запазите здравия разум. Колкото и невъзможно и трудно да ви се вижда, не посягайте към живота си. Това НЕ е решение! Със сигурност има как да намерите пак смисъла, дори да ви се вижда изгубен. Не предавайте себе си и близките си, защото ще им оставите травма за цял живот. Помислете те как биха се почувствали, помислете какво ще им причините, преди дори да си помислите да извършите такова действие.

Ако смятате, че нямате близки, вероятно и в това се заблуждавате. Все на някого му пука за вас, а най-малкото на самите вас трябва да ви пука за вас!

Защото животът може да е труден или вие да преживявате нещата трудно, но изход винаги има. Надежда има. Важното е да не губите вяра и желание.

А сега към всички онези, които смятат, че имат близки или приятели с такива наклонности – към депресия, паник атаки и т.н.

Бъдете до тях! Подкрепяйте ги, карайте ги да говорят за проблемите си, а вие ги изслушвайте, помагайте им с каквото можете, но най-вече им показвайте, че ви е грижа. Показвайте им, че могат да разчитат на вас.

подкрепа

Дори и да не са ви споделили, ако забележите в свой близък непривично поведение, избягване на контакт, странни изказвания, опитайте се отново да сте до тях, вероятно преминават през тежък период.

Много често покрай забързаното ежедневие и ангажиментите си, не си даваме сметка, че близките ни имат нужда от нас и нашата подкрепа. Много често забравяме за истински важните неща в живота, преследвайки материално богатство, кариера или друго. Може да ви се стори изтъркано, но любовта, обичта, грижата, която давате на близките си (и която получавате), това е най-ценното нещо на света. И може да е безценна, особено в тежки и трудни моменти.

Хора, обичайте се, грижете се един за друг, не забравяйте за близките си. Отделяйте им, дори и малка част от времето си, казвайте им, че ги обичате и, че са важни за вас. Защото утре може да е твърде късно…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.