Какъв тип пътешественик си според зодията? Част II-ра


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 05.03.2018

Какъв тип пътешественик си според зодията? Част II-ра

Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 05.03.2018

4.6/5 - (10 votes)

Време е за втора част на “Какъв тип пътешественик си според зодията?“, включваща следните зодии: везни, скорпион, стрелец, козирог, водолей и риби.

Както споменавам и в Първа част (за първите 6 зодии), различните хора обичат различен тип пътешествия, някои държат на луксозни хотели и топ ресторанти, други пътуват с по-ограничен бюджет и залагат повече на преживяванията. В тази връзка, може да ви е интересно да разберете за още един заместник на хотелите: Спестете пари с Airbnb!

Но да се върнем на темата, сигурно вече ви е любопитно да прочетете какво пише за вашата зодия или за зодията на вашите близки, така че нека продължим със:

7. Везни – Пътешественикът, търсещ лукс

luxury traveler

Представителите на зодия Везни определено държат на външния си вид и елегантността, ето защо няма да ни учуди, че са любители на луксозните почивки.
Ако имат възможност, винаги биха предпочели да са в най-луксозният хотел, да хапват най-скъпите и изискани ястия и да получават необходимото внимание и грижа по време на своето пътуване. Същевременно искат да си почиват и да им е приятно.

8. Скорпион – Приключенски настроеният пътешественик

scorpio

Представителите на зодия Скорпион са страстни и взискателни. Никога не се задоволяват с посредствено преживяване, искат всичко да е перфектно и се подготвят изключително добре за тази цел. Те обикновено проучват дестинацията, преди да я посетят и си правят списък с „приключения” и разтърсващи емоции.

Скорпионите определено се отличават с ентусиазъм, наслаждават се на пътуването си  до последната минута. Не реагират добре да закъснения на полети или обърквания в плана, тъй като искат да вземат максимума от своето пътуване.

9. Стрелец – Радостният пътешественик

joyful-traveler

Стрелците не обичат да стоят на едно място, ето защо те винаги се вълнуват от идеята за пътуване. Обичат да срещат нови хора, да опитват нови неща и обикновено са жизнерадостни.

Главната характеристика на Стрелците е техният динамизъм. Пътуват от единият до другия край на света или страната, която са посетили, не се задоволяват с посещението на само един град, искат да видят повече, да опитат повече.

Друго важно нещо за тях на местата, които обикалят, определено е храната. Обичат да опитват нови типове кухни и проучват кои  местни ресторанти да посетят, за да хапнат вкусно.

10. Козирог – Егоцентричният пътешественик

ego

Ако през някое от вашите пътувания сте срещнали самотен пътешественик, готова съм да се обзаложа, че е бил зодия Козирог. По природа Козирогът е егоцентричен и обича да прави нещата, както на него му харесват. Причина за неговият егоцентризъм често е, че неговият характер трудно се спогажда с този на останалите. Стилът му на пътуване е конкретен, обича да посещава топ забележителности, културни паметници и музеи, като снимат всичко.

Козирозите обикновено планират пътуването си седмици или месеци по-рано. Обичат всичко да е изпипано в детайли и да са добре подготвени.

11. Водолей –  Практическият пътешественик

Водолеят е малко странен като знак: социален е, но и леко странен. Обикновено е съгласен да посещава нови места в компания на приятели, с които да споделя емоциите.

Често обаче, трябва да има конкретна причина, за да може Водолеят да тръгне на път – дали ще е по работа или за да види нещо определено. Той не е от хората, които ще обикалят просто заради самото пътуване – трябва да има ясно дефинирана цел. Освен това, не е фен на сувенири и вещи, които няма да са му полезни, ето защо печели „титлата” на Практичният пътешественик.

 

12. Риби – Оригиналният пътешественик
original-traveler

Рибите обичат оригиналните, антиконформистки  дестинации, тези, които като ги чуеш, ти идва да отговориш „Шегуваш се, нали?”. Избират места, за които другите въобще не биха се сетили, а ако се сетят, със сигурност биха предпочели други пред тях.

Друго, което е характерно за представителите на зодия Риби е, че са алтруисти и винаги искат да споделят пътуването си с близки за тях хора.

По време на пътуванията си Рибите никога не бързат, оставят въображението им да „плува”, докато обикалят нови места и нямат точно установен план.

Надявам се статията да ви е харесала! Може да ме подкрепите, като я харесате и споделите! А ако имате нещо да допълните, коментирайте. =) 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.