Какви са правата ни при обиск от полицията


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 09.07.2015

правата ни при обиск

Какви са правата ни при обиск от полицията

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 09.07.2015

5/5 - (12 votes)

С оглед на последните събития и многото възникнали дискусии и мнения покрай случката с пияното момиче и органите на реда, заснето от балкон на жилищна кооперация в София, няма как да останем безучастни.

Защото такъв тип „органи на реда” се възползват от незнанието на хората и вършат своеволия. Попаднах на полезна информация върху това кога и как полицаите имат правото да ни обискират и ми се струва уместно да я споделя:

Правата ни при полицейско насилие

Част от хората споделят мнението, че полицаите са прекалили, други че момичето е нагло и само си е виновно. Че тя не се държи като нормален човек е повече от ясно, но полицаите НЯМАТ ПРАВО да налагат физически тормоз върху нея. Интересно защо са толкова велики пред млади хора и когато са много, а пред наистина големите престъпници и мафиоти потъват вдън земя. Ясно е, от страх.

Възмутително е, че се възползват по такъв начин от положението си, че унижават хората, нараняват ги, след което остават безнаказани. Не визирам само този случай, има безброй много, в които става точно това, а и много по-крайни неща. И то най-вече когато провиненията са нищожни се гаврят най-много с хората, а ако им се подаде точната сума си затварят очите. Но корупция винаги е имало и винаги ще има.

И все пак ние, хората, трябва да знаем правата си и да ги защитаваме.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.