26-те най-добри идеи за подаръци за Пътешественици


Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 15.08.2018

подаръци за пътешественици

26-те най-добри идеи за подаръци за Пътешественици

Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 15.08.2018

5/5 - (9 votes)

Като страстен любител на пътешествията, реших че е време да подготвя публикация с идеи за подаръци за хора като мен – за Пътешественици! Така че, ако спадате към тази категория или близък за вас човек обожава да пътува, това е точното място да откраднете някоя идея! 😀

В България няма чак такъв избор от продукти в този сектор, до този извод стигнах, търсейки… за себе си. Ето защо ще предложа на вашето внимание 26 идеи за подаръци за Пътешественици, които може да приложите:

1.     Часовник за Пътешественици

Кой любител на приключенията не би се зарадвал на часовник, с който да може да отброява минутите до следващото пътешествие или до часът на полета, влака, заминаването?

Ето различни варианти:

Луксозен травел часовник

Дамски часовник гривна

2.     Оригинален калъф за паспорт

калъф за паспорт

Пътуващите хора имат един постоянен спътник за междуконтиненталните си приключения. За кого говорим ли? За паспорта, разбира се! С времето паспорта се поизхабява, така че защо да не го предпазим с оригинален калъф за паспорт? Интересен подарък, който ще създаде допълнително настроение и желание за пътуване.

3. Чаши / тениски с надписи послания за Пътешественици

кафе за пътешественици

Персонализираните подаръци винаги са добре дошли, така че отключете креативността си и помислете за любима дестинация или вдъхновяващо послание, което би се харесало на любимия ви човек и съответно го отпечатайте на чаша, тениска или каквото друго прецените.

4.     Книга с дестинации

книга

Вече има толкова голям избор от книги на тема пътувания, туризъм, предизвикателства за пътешественици и т.н., че отново остава само да се съобразите с личния вкус на вашия човек.

5.     Ключодържатели за Пътешественици

ключодържател

Ключодържател с формата на самолет и надпис, нещо малко, което със сигурност би добавило стойност към основния подарък. Може да се комбинира с друг подарък за Пътешественици.

6. Компас

компас

Компасът е символ за пътуващия човек. Разбира се, не всеки пътешественик разполага с такъв или знае как да го използва, но със сигурност е интересен избор за подарък (особено за мъже).

7.     Лятна шапка „Do not disturb” за дамите

шапка

Изключително оригинален подарък за дамите, които обичат да бъдат забелязвани на плажа или докато пътуват. Подходящ аксесоар за оригинални снимки. Разбира се, може да ги намерите или поръчате с най-различни надписи.

8.     Колие за Пътешественици (отново за дами)

колие

Колие, свързано с тематиката за пътувания също е интересен избор, който най-вероятно ще допадне на девойка, която обича да пътува.

9.     Гривна „Travel”

гривна травел

Същото важи и за гривните с надпис „Travel” и „Love”, които подчертават любовта към пътуванията.

10. Палатка

палатка

А сега нека преминем към нещо по-различно. Ако вашият човек, освен по пътешествия си пада и по къмпингуване, но още си няма палатка… това е доста добър избор! А ако вече си има, може да му вземете по-модерна или по-просторна (ако е споменал, че иска да я сменя).

11. Хамак

хамакк

Този подарък става и за хора, които не са пътешественици, но пък обожават да прекарват време сред природата, може да се ползва дори и в парка.

12. Комплект за оцеляване (за мъже)

комплект за оцеляване

Комплектът за оцеляване е подходящ за хора, които обичат да прекарват времето си в планината – и може да включва освен компас: нож, електрически фенер, свирка, кремък, катарама за катерене, дъждобран и други.

13. Възглавничка за пътуване

Възглавничката за пътуване е практичен подарък за хора, които често са на път (особено за по-дълги пътувания), но ви съветвам да го комбинирате с нещо по-закачливо.

14. Адаптер за контакти (универсален)

Друг практичен подарък, който може да  добавите към основния.

15. Декоративни възглавници

декоративни възглавници

Декоративните възглавнички са интересен избор за подарък, които ще носят настроение в дома на получателя. По-вероятно е да се хареса на жени.

16. Скреч карта на света

карта на света

Това е подарък, подходящ и за 2-та пола! Оригинален и доказано харесван от хората, които обичат да пътешестват.

Всяка посетена дестинация се изтрива със стотинка, картата е задължително присъстващ елемент в къщата на всеки запален пътешественик, но изключително подходящ и за „прохождащи” такива.

17.Комплект за Пътешественици

Ако искате истински да впечатлите и зарадвате някой Пътешественик, да му подарите цял комплект с аксесоари за пътувания, със сигурност ще свърши работа! А защо не и…

18. Самолетен билет за мечтана дестинация!

самолетен билет

Тук вече целите джакпота! За мен лично, няма по-хубав подарък от самолетен билет (ако знаете кога и за колко време) до интересна дестинация.

Ако не знаете точни подробности – алтернативата е ваучер за самолетни билети от самолетна компания. Със сигурност ще бъде високо оценено!

Подходящ подарък за близък човек или за подарък от група хора, тъй като могат да се съберат повече средства. =)

19. Почивка

pochivka

Споменахме самолетните билети, но ако разполагате с по-голям бюджет, може да подарите и почивка/екскурзия до желана дестинация!

Отново може да се съберат средства от повече хора и да се направи общ уникален подарък.

20. Раница или куфар

куфарр

Друг практичен подарък е раница (може и backpack) или кокетен куфар с любим цвят, изобразена дестинация, пътуващо момиче… Варианти много!

 21. Тефтер (отново с нещо тематично)

дневник

Повечето хора, които обичат да пътуват обичат и да пишат или да си отбелязват разни неща… така че защо да не им подарите тематичен тефтер, в който да записват приключенията или плановете си?

22. Професионален фотоапарат

фотоапарат

Със сигурност това е подарък, който може да обогати преживяванията на пътешественика, а защо не и да го накара да открие ново хоби. Важно е фотоапаратът да не е прекалено тежък и да е удобен за носене.

Ако вече разполага с такъв, може да се спрете на стойка или обектив.

23. Албум със снимки от приключенията ви заедно! <3

снимки

Друга любима моя идея е, ако сте близки с човека и сте ходили на различни места заедно, да направите 1 албум и да го напълните с ваши снимки или снимки на вашия близък с вас и приятели (ако подаръкът е от повече хора) от различни дестинации и забавни моменти от пътешествията ви.

Може да допълните със забавен коментар отстрани или бележка тип „помниш ли…”, бъдете сигурни, че човекът ще остане силно впечатлен!

Изключително подходящ подарък и за вашата половинка. А може на последната страница да пъхнете самолетен билет или ваучер за самолетен билет (идея номер 18). Използвайте въображението си и може да сътворите чудеса!

24. Комплект за пътуване

Става дума за несесер за принадлежности за баня, може и с мини продукти като паста за зъби, душ гелове и т.н., но в малки опаковки, подходящи за пътуване със самолет. Отново е добре да добавите още нещо към подаръка.

25. Гид за любима дестинация

гид

Надали ще ви се разсърдят, ако подарите гид за любима или бъдеща дестинация, може и разговорник (ако човекът си пада по чужди езици).

26. Глобус
глобус

Повечето любители на пътешествията най-вероятно биха се зарадвали на красив глобус, който да сложат в стаята си и с чиято помощ да планират бъдещите си приключения.

***
Не забравяйте винаги да съобразявате избора на подаръка с човека, за когото са предназначени, а не да ги избирате според собствените си вкусове. Много е важно, за да може получателят да е наистина удовлетворен и щастлив от подаръка си. Нали това е целта – не да отбием номера, а да зарадваме близките си! =)

Още една препоръка – ако подаръкът позволява, опаковайте го с хартия тип карта на света или отново нещо по-тематично. Не подценявайте красивата опаковка и вниманието към детайла. Със сигурност ще бъдат оценени, ако са вложени старание и мисъл! =)

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.