9 интересни подаръци за гости на сватба


Категория: Идеи за сватба

Автор: Генка Беломачева

Дата: 22.02.2021

подаръци за гости на сватба

9 интересни подаръци за гости на сватба

Категория: Идеи за сватба

Автор: Генка Беломачева

Дата: 22.02.2021

По традиция, младоженците раздават на гостите дребни, символични подаръци. Това е своеобразен жест към гостите, заради вниманието и отношението им, както и заради времето, което са отделили, за да присъстват на сватбата.

Ако ви предстои да избирате такива сватбени подаръци за гостите, вероятно търсите нещо, което да е едновременно интересно и практично. Но какъв подарък може да изненада гостите приятно или поне да ги накара да се усмихнат?

Ето няколко оригинални идеи за приятни и запомнящи се подаръци за гости на сватба, с които ще оставите траен спомен в сърцата им:

Бонбони „Тик–так“

Много свежест само в 2 калории! Не се бяхте сетили, нали?

тик-так оригинален подарък за гости за сватба

Мъничък, но приятен подарък. Освен това e изключително бюджетен. Дражетата „Тик-так“ са освежаващи, а кутийката с вашите инициали може да се запази за спомен.

Шоколад

Кой не обича шоколад!

шоколад подарък за гости за сватба

Можете да сте сигурни, че такъв подарък няма да бъде забравен на масата след празненството. Опаковката с имената на младоженците, оформена в тон с останалите печатни материали, създава приятно усещане за стил и лично отношение.

Семенца за садене

Това е подарък със символично значение – от него ще се роди нов живот, който ще израства заедно с вашите взаимоотношения с получателите му.

семенца подарък за гости за сватба

Подготвяли сме много такива стъкленици с най-различни семенца, специално подбрани за случая: на благоуханна лавандула, на екзотични растения или на красиви градински цветя.

Билки за чай

Друга сходна идея, но същевременно различна, би била да сложите ароматни билки отново в стъкленици , които да могат да се консумират като чай.

чай подарък за гости

Изглеждат красиво, а и повечето хора обичат да пият чай, така че ще се сетят за специалният ви ден, докато отпиват от „подаръка“.

Топка за голф

Топките за голф са нещо относително рядко срещано у нас. Точно затова, гостите ви не биха очаквали такъв подарък. Изненадата би била интересна – кога друг път ще имат шанса да притежават такава топка?

топка за голф нестандартен подарък за гости за сватба

Това е нещо, което ще остане за спомен. Може да бъде и тематично обвързано с вашата сватба, ако вие самите обичате голф или просто провеждате празненството си в някой от хотелските комплекси в близост до голф игрище.

Ръчно изработен сапун

Ръчно изработените неща се ценят по-високо и показват добър стил. Такъв подарък показва по-специално внимание към човека, на когото го подаряваме.

Ръчните сапуни са красиви и ухаят прекрасно, благодарение на естествените етерични масла, с които са ароматизирани.

сапун подарък за гости за сватба

Специално за подаръци за гости се предлагат сапунчета с по-малък размер, които могат да се опаковат по ваш вкус и в стила на сватбата.

Възможните опаковки варират от различни платове, през цветни хартии и декоративни мрежи до прозрачно фолио.

подарък за гости на сватба сапунчета

Декоративни свещи

Този подарък няма начин да остане неизползван. Една красива свещ винаги е добре дошла във всеки дом.

Може да изберете ароматни или обикновени, важното е да са красиви и опаковани естетично, в стила на сватбата, с надпис или картичка.

свещ практичен подарък за гости за сватба

Може да подберете различни цветове или аромати за жените и за мъжете.

Кибрит с имената на младоженците

Можете да поръчате малки, симпатични кутийки кибрит, оформени в стила на останалите печатни материали и надписани с вашите имена и може би датата на сватбата.

кибрит подарък за гости за сватба

Не е традиционния сватбен подарък, но затова пък закачливо-симпатичен и супер бюджетен.

Разделител за книга

Това е красив и практичен подарък, който може да бъде пазен с години. Той не попада в категорията „непотребни сувенири, които се чудя къде да поставя“, защото във всеки дом ще се намери книга, която да го приюти.

разделител за книга подарък за гости на сватба

Разделителят за книги дава голяма свобода на въображението относно това как да бъде оформен и с какво да бъде надписан. Освен имената или инициалите ви, той може да съдържа някакво мото, пожелание или друго послание, което искате да отправите към притежателя му.

Бъдете практични в избора на сватбени подаръци за гости

конфети за сватба

Избирайте неща, които имат приложение, различно от това да стоят на някой рафт. Много хора нямат място за такива неща или просто ги губят. А когато имат в дома си повече от 3-4 сувенира, лесно забравят кой от кого е подарък.

Затова моят съвет е: стремете се подаръците за гостите да са практични и оригинални.


* Генка е сватбен агент и основател на сватбена агенция „Кадифе“ . Помага на млади хора, живеещи в България и чужбина да имат красива и отлично организирана сватба без да губят време и усилия.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.