Сватбени прически – 50 оригинални и стилни идеи


Категория: Сватба

Автор: Джорджа Де Марки

Последно обновена: 02.06.2022

Оригинална сватбена прическа

Определено пусната. Или пък хваната? Не, по-добре изправена. А дали да не е къдрава? За какво говорим ли? За прическата за сватбата, разбира се!

Това е тайното оръжие на всяка булка, за да придаде перфектния завършек на сватбената си визия, да подчертае силните черти на лицето си и да прикрие евентуални малки недостатъци.

Приготовления

приготовления сватбена прическа

И така… Най-важният ден в живота ви вече чука на вратата, а има още толкова неща, които трябва да свършите… Всички сме съгласни, че да си булка изобщо не е лесно.

Дори цялата организация да се върши от сватбена агенция, най-често булката е човекът, който трябва да избере какво, къде, защо и как да се случи. Агенциите просто ще изпълнят вашите желания и ще се опитат да осъществят мечтите ви за перфектната сватба. А след организацията на мероприятието с всичките му детайли, следва да се погрижите и за вас…

Булката е най-важният човек във всяка една сватба. Всеки един от гостите се любува първо на нея, а след това на всичко останало. Всяка жена мечтае за перфектна външност, уникална рокля и аксесоари.

Сватбената прическа е важна точно толкова, колкото и всички останали неща. Тя е завършек на цялостния образ на младоженката.  Ако вече сте избрали всичко, а ви е останала само прическата, тази статия е точно за вас!

В нея сме събрали 50 идеи за оригинални прически за сватба и няколко полезни съвета, с надежда да ви помогнем в трудния избор за този толкова специален ден.  (+ снимки).

Съдържание:

Каква сватбена прическа да изберем? Няколко полезни съвета

сватбен кок

Романтична, дръзка, изискана, семпла, с венец от цветя или корона?

За да изберете правилната прическа за вашата сватба, е хубаво да се съобразите с различни фактори, като формата на вашето лице, булчинския воал (ще използвате ли такъв), деколтето на булчинската рокля, грима, аксесоарите, с всичко до най-малкия детайл, дори обеците. И разбира се, с дължината на косата ви.

Прическите за булки постоянно се усъвършенстват и трансформират по начини и видове, които да задоволят и най-претенциозния вкус. Най-важно е да се съобразите с цялостната визия, а ако решите да се доверите на фризьор, хубаво е да се спрете на добър стилист, който е “майстор” в своята професия.

Не се доверявайте на някого, когото виждате за първи път, за да не се разочаровате точно в деня на сватбата.

Задължително направете пробна прическа (или няколко), за да изгладите несъвършенствата. Ако още от приготовленията денят тръгне на зле, ще сте изнервена през целия ден… а никой не иска това!

вдигната коса с цветя

Тенденции за сватбени прически

Тенденциите за тази година са за семпли прически, дори леко рошави.

Спрели сме се на прически за дълга, къса и средна коса, защото няма универсална прическа, която да става и за трите дължини. При всяка от тях ефектът ще е различен.

Сватбени прически за дълга коса

пусната коса с цветя

Ако сте дългокоса дама, има много варианти за булчински прически, между които да избирате. Тенденциите за годината залагат на романтичните прически. Дръзките фризури за сватбения ден остават на заден план. Целта е да изглеждате женствено, елегантно и леко непринудено и закачливо.

стилна сватбена прическа с корона

Пусната коса

Първият вариант за сватбена прическа е пусната коса. Можете да си я направите и сами.

небрежна булчинска прическа

Трябва обаче да се погрижите много внимателно за красотата, блясъка и здравината на косата си. След като се уверите, че косата ви изглежда добре, може да я изсушите със сешоар или да я фиксирате със спрей или лак за коса, според ефекта, който искате да постигнете.

небрежна прическа за сватба с венец

Ако косата ви е права, можете да я навиете с маша и да я напръскате със спрей/лак за коса. Накрая само сложете венец от цветя и прическата ви е готова. Изглеждате едновременно стилно и небрежно.

небрежна прическа за дълга коса

Пуснатата коса с воал също е сред хитовите прически. Воалът никога няма да бъде отживелица, независимо какви модни тенденции се откриват.

пусната коса с воал

Сплетена коса

интересна сватбена прическа

Плитките отново са много актуални като избор за сватбена прическа.

сложни плитки

Рибената кост заема челни позиции в класациите.

сплетена прическа за сватба

Може да изберете плитка на цялата коса, само на горната част или само на долната.

сплетена сватбена прическа

Независимо на кой вариант ще се спрете, рибената кост е чудесен избор. Много стилна прическа и романтична визия.

прическа за сватба плитка

За завършек се слагат фиби, перли или цветя по продължението на плитката. Така прическата придобива завършен вид и става подходяща за този официален и тържествен ден.

сватбена прическа плитка

Прическа тип висок кок

висок кок

Прави се като всеки кичур от косата се захваща на върха на главата с фиби.

висок сватбен кок

Неравномерностите, които се получават, всъщност придават леко небрежния стил на прическата (освен ако не целите изящен кок). След това се добавят и няколко аксесоара като перли, цветя или камъчета и визията е готова. Много изискан и интересен тип прическа.

прическа с кок и воал

Друг вид кок, който също е модерен през годината е официалният кок. При него косата е силно загладена, а кокът е прихванат с красива шнола. Няма разпуснати кичури или небрежни къдрици. Стилна и класическа визия за вашият Специален ден.

прическа с кок

Кок в долната част на главата

официален кок с цветя

Подходящ е и за дълга, и за средно дълга коса. Тук е важен обемът. Косата се къдри предварително и след това се свива на небрежен кок на тила.

сватбен небрежен кок

Важното е да се постигне обем в горната част на главата.

прическа с обем

Тук цветята и украшенията също са задължителни. Този кок издължава малко и с него ще изглеждате по-висока.

сватбен кок

Ретро прическа

Ретро прическа за модерна булка? Мисия възможна!

Прически тип 30-те години са много актуални за всички булки. Това са преливащите вълни и къдравите коси. Направете косата си на ретро преса и сами ще постигнете този ефект. Разбира се, при фризьор ретро визията ще стане по-достоверна. Този вариант е подходящ и за къса коса.

Преплетени коси

прическа за сватба пусната коса с воал

Сложните преплитания, лека, обемна и “въздушна” коса също са сред топ предложенията.

прибрана коса булчинска прическа

С тези комбинации ще изглеждате едновременно романтично и модерно.

дълга сплетена коса

Преплитанията могат да завършат в опашка или кок, а може и да останете с пусната коса. И трите варианта са много интересни и красиви, като последният е най-небрежен.

дълга коса вълнообразна прическа

Сватбени прически с къдрици

накъдрена коса и воал

Ако искате да сте с накъдрена коса, може да заложите на леки вълнообразни къдрици или на букли (дали на цялата коса или частично отново зависи от предпочитанията ви).

сватбена прическа леки букли

И тук може да добавите венец, воал или друг аксесоар за акцент.

дълга коса на вълни

дълга коса с къдрици

Вдигната коса

прическа за сватба с вдигната коса

Косата, вдигната нагоре също заема топ места в класациите за актуални прически.

вдигната коса с воал

А вариантите за аксесоари, вплетени в косите са много – метални фиби, камъчета, корона, цветя и други, в зависимост от стила ви.

вдигната коса и корона

Изключително важно е да се съобразяват аксесоарите в прическата с бижутата, които сте избрали за сватбата. Не трябва да се прекалява, за да не се получи кичозен резултат.

Сватбени прически за къса коса

оригинална сватбена прическа за къса коса

Нека преминем и към дамите с къса коса.

Вариантите за къси коси също са много разнообразни, така че не се плашете! =)

небрежна прическа за дами с къса коса

Небрежно издуханата със сешоар коса е модерна за всяка булка, която иска да е небрежна и стилна едновременно. Краищата могат да се извият леко навън.

сватбена прическа за къса коса

Може да изберете и подходящо цвете или бижу, което да поставите в косата си и ще сте готови да застанете пред олтара.

къдрава сватбена прическа с венец

Асиметрията в косите също е много актуална. Колкото по-различни дължини имате в косата, толкова по-нестандартна прическа ще постигнете.

Вариантите за по-прибрана прическа са по-малко за дамите с къса коса, но ето някои варианти:

небрежна прическа за къса коса

прическа за къса коса с цвете

Къс воал или малка шапка също са ефектен аксесоар (ако ви допадат).

сватбена прическа за по-къса коса

При сватбените прически за къса коса, гримът изпъква още повече. Може да поставите акцент на очите, като заложите на леко опушен грим.

сватбена прическа за къса коса

Разбира се, друг вариант е да сложите екстеншъни, ако искате прическа с дълга коса, но бъдете внимателни – ако до сега не сте носили, може би сватбата не е най-добрият избор за първа проба.

Надяваме се да сме били полезни поне на половината булки прочели статията. И не забравяйте, че сватбената прическа е важна, но най-важни са споделените прекрасни емоции на вашия Специален ден! =) 

Ако сте на сватбена вълна, прочетете още: 

7 свежи идеи за сватбена декорация

10 неща, които трябва да знаете, когато организирате вашата Сватба

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Коментари (0)

Все още няма коментари.