11 Оригинални идеи за вашата Сватба


Категория: Сватба

Автор: Джорджа Де Марки

Последно обновена: 25.08.2022

младоженци

Ако сте на път да организирате сватбата си, най-вероятно сте в търсене на идеи, които да направят вашето сватбено тържество (в зависимост от стила, който сте избрали) забавно, нетрадиционно и различно. Няма ограничения за въображението на младоженците, особено когато искат да организират нещо специално, за да учудят, развеселят и забавляват гостите си, а има толкова много неща, които може да добавите към вашата сватба, за да й придадете щипка уникалност.

В тази статия ще намерите 11 оригинални идеи за вашата Сватба, които със сигурност ще ви накарат да си помислите “и аз искам!”, включващи интересни идеи за сватбена украса, за сватбените покани, снимки и за самата подготовка за сватбата.

1.     Скрийте спомен за специален човек във вашия сватбен букет
снимка-букет

Снимката във вашия сватбен букет може да изобразява вашите родители, когато са се женили, което да направи стъпките към олтара още по-специални. А може и да изберете ваша снимка с младоженеца, която да ви напомня още толкова защо копнеете да му кажете „ДА”. Изборът е ваш, но идеята да скриете спомен за специален човек в букета си определено си я бива, не мислите ли?

2.     Създайте свой собствен хаштаг за сватбата

хаштаг

В днешно време социалните мрежи са завладели света. Ето защо втората идея за сватбата ви, е свързана именно с тях: създайте свой собствен #хаштаг.  Например: #семействоИванови #големиятденна… и помолете вашите близки, които със сигурност ще качват снимки от вашият Голям ден да отбелязват този хаштаг. По този начин ще може да видите всички снимки, качени от вашите приятели и близки в социалните мрежи!

3.     Напишете си любовни писма с годеника си

любовни-писма

Не говорим за клетвите, които ще кажете на сватбата си, а за любовни писма. Може да затрудните малко годеника си с тази идея, но е много романтична и щом ви е избрал – няма къде да ходи! 😀  Напишете си по едно любовно писмо, което да запечатате в кутия с бутилка вино (или каквото друго прецените) и която да отворите на първата си годишнина. Със сигурност ще ви донесе много приятни емоции!

4.     Послание на обувките на булката

обувки-булка
Ето още една идея, свързана с подготовката за вашата сватба. Ако ще запазите обувките си и идеята ви хареса – съветвам ви да я реализирате!  Нека младоженецът остави съобщение на подметката на сватбените обувки на булката. Отново много мил и романтичен жест, който със сигурност ще накара сърцето ви да се разтупти силно преди сватбата.

5.     Създайте специално място за снимки

снимки-сватба

Изберете и създайте специално място, което да служи като фон за сватбените снимки. Добавете много аксесоари (рамки, фотьойли, цветя, маски и други според стила, който сте избрали), за да направите снимките още по-забавни и разчупени!

6.     Създайте нещо като програма на сватбения ден, която да бъде раздадена на гостите

програма-сватба

За да вкарате допълнително ред, може да направите програма, която да бъде раздадена на гостите, така че да имат представа какво ще се случва и по кое време. Може да стане някое разминаване, невинаги всичко върви точно по план, но по този начин със сигурност ще улесните и гостите си и вас самите. Включете главните точки от програмата за сватбения ден с ориентировъчен час, а ако решите, може да включите и някои по-забавни неща за настроение.

7.     Гражданска церемония, подредете столовете в кръг

гражданска-церемония

Ако ще има гражданска церемония, може да подредите столовете в кръг, така че всички гости да виждат младоженците добре. Освен това, тази подредба изглежда много красиво на снимки!

8.     Незабравим първи танц

танц-младоженци

Ако искате един наистина незабравим първи танц като младоженци, ето една оригинална идея – раздайте на гостите си бенгалски огън и ги накарайте да го запалят, когато зазвучи вашата песен и бъде обявен първият ви танц!  Ако сте вътре, може да загасите или приглушите светлините, като по този начин ще вкарате една магическа атмосфера, която ще направи този миг още по-вълшебен!

9.     Карикатурист, който да изобразява вашите гости
karikaturist

В случай, че идеите до тук не ви стигат – ето ви още една! Може да наемете карикатурист (не е нужно да е за цял ден), който да изобразява вашите гости и да ги забавлява, оставяйки им по един приятен спомен от вашият Голям ден.

10. Помислете и за по-малките

detski-kut-svatba

Ако сред гостите ви има и деца, помислете и за тях! Направете кът специално за тях, например за рисуване с листа и всякакви цветни материали за рисуване (може и на тях да дадете задача да ви нарисуват), може да е с игри, но е хубаво да помислите отделно и за тяхното забавление.

11. Кутии за торта за вкъщи

Сякаш винаги остават парчета от сватбената торта… Ако мислите, че няма да се справите с останалото от нея, може да поръчате и оставите красиви картонени кутии за вкъщи, за да може който иска да си вземе по едно парче.

Ако четете тази статия, вероятно ще ви е интересно да прочетете и 10 неща, които трябва да знаете, когато организирате вашата сватба.

 Имате ли други оригинални идеи за този толкова Специален ден? Споделете ги в коментари и може да ги включа в статията!

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Коментари (2)

EVA AGENCY

Много интересна статия със доста забавни идеи за сватбения ден.

Джорджа Де Марки

Благодаря! Радвам се, че Ви е била интересна. =)