11 хитринки за обзавеждане на малък апартамент за отдаване в Airbnb и Booking


Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 14.06.2020

обзавеждане малък апартамент

11 хитринки за обзавеждане на малък апартамент за отдаване в Airbnb и Booking

Категория: Туризъм

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 14.06.2020

Все още няма гласове.

Ако разполагате с малък апартамент и сте решили да го отдавате в Airbnb и Booking, то тази публикация е за вас. 🙂

Обзавеждането на малък апартамент може да бъде истинско предизвикателство по принцип, а щом сте решили да го отдавате под наем, трябва да бъдете още по-внимателни. Трябва да мислите как да оползотворите пространството и същевременно да привлечете колкото се може повече потенциални наематели.

За да ви помогнем с тази нелека задача, сме събрали 11 тайни трика за обзавеждане на малък апартамент за отдаване в Airbnb и Booking.

Тези хитринки са свързани, както със спецификите на малкото жилище, така и с целта на обзавеждането – да се отдава за краткосрочни периоди.

Ако имате нужда от допълнителна помощ, може да се обърнете към опитни професионалисти, които да ви помогнат в целия процес.

Първата тайна за правилния избор на мебели за малко пространство, се крие в откриването на баланса между хармония, функционалност и стил. Но нека влезем в конкретика:

Изберете белия цвят

стилно обзавеждане

Изборът на цветове винаги е от съществено значение. Когато говорим за малък апартамент, всеки детайл е важен, а цветът е един от основните такива.

Препоръчваме да се спрете на белия цвят (или други светли тонове), поради няколко причини. Бялото създава илюзия за по-голямо пространство, а и ще може лесно да го съчетаете с някои по-цветни детайли (картини, украса, цветя), които да придадат уют и характер на жилището.

Освен това, белите и светли тонове трудно биха отблъснали потенциален наемател, тъй като тези цветове са неутрални и ненатрапчиви.

Използвайте огледала

Още едни помощници във визуалното разширяване на помещенията са огледалата. Неслучайно са често срещан елемент в проектите за интериорен дизайн, а при малък апартамент е почти задължително да се възползваме от тях.

Може да поставите огледало или огледала на някоя стена, задължително в банята, а ако имате достатъчно пространство, защо не и огледален гардероб.  По този начин, освен че ще създадете усещането за по-голямо помещение, със сигурност ще зарадвате дамите, които ще отседнат в апартамента.

Разделение на пространствата

Тази точка е от фундаментално значение за малките жилища.

Модерна идея, за която не е нужно непременно да използвате стени.

Достатъчно е да смените цвета на пода или на стените, да поставите определена мебел (например секция или диван), или да закупите параван за тази цел. С помощта на преградните елементи и отделянето на пространствата, също ще създадете впечатлението за повече „стаи“ и за подреденост.

Мислете вертикално

вертикално обзавеждане

Един от най-добрите съвети за обзавеждане на малък апартамент е да мислите вертикално. Как става това?

Ако разполагате със сравнително висок таван, възползвайте се от пространството! Може да поставите лавици, рафтове, етажерки, а по тях да подредите различни неща, които да допълват интериора, да създават уют и да са практични. Книгите със сигурност са добър избор, като може да добавите някой местен пътеводител или типични предмети, свързани с района.

Друг пример: ако няма достатъчно място за нощни шкафчета на земята, може да ги закрепите към стената. Бъдете креативни!

Подходящо осветление

Говорим ли си за обзавеждане, не подценявайте силата на светлината. При малките жилища, правилното осветление може магически да въздейства и увеличи оптически размерите му.

За целта подходящи са големите прозорци, лампи или ‚луни“, поставени на стратегически места, като може да използвате LED осветление с ниска консумация на енергия.

А и кой харесва тъмни и мрачни жилища? Светлината прави всяко едно място много по-приветливо и увеличава шансът туристите да се спрат именно на вашия лъчезарен имот.

Да на мултифункционалните мебели

Говорим ли за обзавеждане на малък апартамент, мултифункционалните мебели са най-добрият ви приятел. Отделете време и помислете добре на какви решения може да се спрете.

Леглото с чекмеджета отдолу е класически пример, а ако имате място и искате да предлагате опция за повече хора, може да се спрете на разгъваем диван, който става и на легло, или на падащо легло.

Какъвто и да е изборът ви, леглото задължително трябва да е удобно. Това е един от основните фактори за лошо ревю след посещение.

Има табуретки, които се отварят и може да използвате за вещи, разгледайте различните варианти.

Не изключвайте и взимането на мебели по поръчка, ако пространството е малко и с неправилни форми.

Не забравяйте растенията и детайлите

обзавеждане на баня

Ако искате да направите малкия си дом по-уютен и приветлив за гостите, присъствието на растения е просто задължително.

Вие изберете дали ще са истински, като може отново да поставите саксиите вертикално по стените, или пък изкуствени, които да поставите във вазички на ключови места, включително в банята.

Освен растения, добавете и допълнителна декорация, като красиви възглавнички на леглото или дивана, но не прекалявайте.

Не забравяйте закачалки на вратите. Всички знаем колко е досадно, когато се озовем в хотел и няма къде да си оставим якето или палтото. Не допускайте такива грешки, мислете на първо място за комфорта на посетителите.

Ефектен вход

Опитайте се да направите страхотно първо впечатление още с влизането. Антрето е добро място за поставяне на огледало, стилна картина, постер или надпис „Добре дошли“ или „Welcome”!

Все пак, не забравяйте да оставите място за минаване с куфари, поставка с чадъри и закачалки.

Предпочитайте плъзгащите се врати пред традиционните

Плъзгащите се врати със сигурност са страхотно решение за обзавеждане на малки апартаменти. Заемат много по-малко място и изглеждат приятно. Може да ги декорирате с красив постер, ако не сте го направили в антрето.

Когато по-рано споменахме разграничаването на пространствата, плъзгащата се врата е още един начин за разделение.

Помислете и за „работен кът“

Тъй като говорим за апартамент за отдаване в Airbnb и Booking, можем да предположим,, че на голяма част от гостите ви, ще се наложи да работят по време на престоя си.

В този ред на мисли, ако помислите за тях, като им предоставите сгъваемо бюро или масичка, която е поставена на светло място и е обозначено, че става и за работен кът, със сигурност ще го оценят.

За да спестите място, столовете за масичките, също може да са сгъваеми (но удобни).

Кухнята, дори да е малка, трябва да е супер оборудвана

Тук говорим конкретно за кухнята, но като цяло това правило важи за всяко помещение – на гостите не трябва да им липсва нищо съществено.

Постарайте се кухнята да е супер оборудвана, да създадете възможно най-много удобства на посетителите, но без да трупате излишни предмети.

Мислете практично и се поставете в обувките на гостите.


За финал, като бонус съвет за всеки един апартамент за отдаване под наем в различните платформи, не пренебрегвайте снимките, които ще публикувате.

Дори да сте обзавели стилно, ако снимките са с лошо качество или не показват дома ви в най-добрата му светлина, резултатите няма да са от най-добрите.

Надяваме се публикацията да ви е била полезна. А вие какъв трик за обзавеждане на малък апартамент бихте добавили??

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.