Методът на ластика – как да изгоним негативните мисли


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 03.07.2015

метода на ластика

Методът на ластика – как да изгоним негативните мисли

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 03.07.2015

5/5 - (15 votes)

„Нямам време, нямам време…“

В днешно време, със забързания начин на живот, който водим, в един момент имаме постоянното чувство, че някой ни гони.

Постоянно бързаме нанякъде, все имаме много неща за правене, като пренебрегваме едни от най-важните неща, като да обърнем внимание на близките си.

По този начин започваме да се ядосваме за дребни неща, обзема ни паника и мислим, че няма да се справим с всичко, което ни е на главата и не спираме да се оплакваме.

Напрежението ни убива, буквално, тъй като е доказано, че води до сериозни здравословни проблеми. А напрежението най-често идва от изтощаващите мисли, така че изводът тук е, че трябва да намерим начин да се отървем от тях.

Как да изгоним негативните мисли?

metod lastik

Робин Шарма, който е автор на бестселъри, благодарение на познанията си върху мотивацията и развитието на личността, предлага решение на този проблем, което нарича методът на ластика.

Сигурно сега ще си помислите, че просто така се нарича, но всъшност това, което ви трябва е именно един ластик. Слагате въпросният ластик на ръката си, и всеки път щом негативна мисъл прелети през главата ви, дръпвате ластика. При всяко притеснение, което ви обвземе, повтаряте действието.

В един момент ще видите как ще внимавате повече какво си мислите, тъй като подсъзнателно ще свързвате негативните мисли с болката ( а и няма да искате да имате зачервени китки и да си мислят, че някой ви е малтретирал).

Силата на мисълта

Може и да не вярвате, но онова което мислим оказва огромно влияние върху това, което ни се случва, защото по този начин го предизвикваме – това е силата на мисълта.

позитивно мислене

Не ви ли е странно, че хората които повтарят какви каръци са и как нямат никакъв късмет, продължават така с години? А има други, които сякаш са родени под щастлива звезда.

Предполагам, че ако се замислите, каръците ще се окажат от хората с по-черни мисли, по-склонни към депресивни състояния и по-често боледуващи. Колкото до късметлийте, вероятно са сред оптимистите, които дори да им се случи нещо лошо, продължават с усмивка.

Методът на ластика определено е добро средство за прогонване на черногледството, а и не изисква почти никакви усилия.

Само в началото трябва да го мислите, след което ще се превърне в навик и ще станете много по-позитивни. Дори и да не вярвате изцяло на прочетоното, няма да ви навреди да опитате. Единственото, което може да стане е да усетите позитивната промяна. И не забравяйте да дърпате ластика!
grivna

(може да си направите гривничка от ластици)

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.