Кога?

На 19.05.2018г. от 9:30ч. ще се проведе мини-маратона с кауза – Run2gether.

Какво представлява ?

Това е благотворително събитие, което представлява бягане по двойки. Всяка се състои от човек с ГОЛЯМО СЪРЦЕ и човек с различни възможности, с една обща цел, да надскочат себе си на финала.

Двойките ще се съставят в самия ден, а идеята е да се създаде вълнуващо преживяване и за двамата участници, което ще остави отпечатък в съзнанието им, да се създаде едно ново и нетипично приятелство.

Всяка двойка, която премине финала получава медал, състоящ се от две части, символ на тази необикновена връзка и спомен за този ден.

След маратона ще има програма за всички присъстващи, храна, сцена и концерт на живо с някои от най-емблематичните български певци.

Ще има баскетбол за хора в инвалидни колички, както и голф.

Подготвени са и награди от томбола с участниците. Сред наградите са две екскурзии за двама, няколко мобилни телефона и още много награди от спонсорите на събитието.

Къде?

Мястото на събитието е ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ 214, СОФИЯ SOFIA RING MALL.

Сред официалните гости на събитието са: Господин Румен Радев, Президент на Република България; Госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Госпожа Албена Атанасова, зам. кмет на Столична община и Чачай Афибанпоонпон, основател на Run2Gether.

Посланиците на инициативата са: Орлин Павлов, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Лазар Радков, Йоана Радкова, Мария Илиева, Ивайло Захариев, Биляна Йотовска, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Красимир Георгиев, Николай Ваклинов, д-р Калин Василев и др.
run2gether-orliv-pavlov

Защо да се включите? Повече за организацията и мисията

Целта на неправителствената организация, която стои зад това събитие (Фондация Сошъл Фючър) е да изгради спортна култура и да създаде условия за здравословен начин на живот за хората с увреждания в България, а и да промени нагласата на обществото към тях.

Тя не се простира само до това събитие, мисията им (JAMBA) е свързана с повишаване на професионалните умения на хората с различни възможности, като целта е тяхното включване в пазара на труда. За целта, организацията събира средства, с които да се изгради Адаптиран младежки кариерен център.

Повече информация и билети на Run2Gether.info. Let’s #RUN2GETHER!

Ела и ти, подкрепи каузата! Нека покажем, че и хората с увреждания могат да спортуват и тичат с останалите! Нека покажем, че няма значение дали си различен! Нека бъдем по-човечни и по-добри! Нека подкрепим тази кауза!

,,Това не е просто бягане, това е събитие, което променя животи” Чачай, основател.

Чачай е организатор на най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд, което вече 4 години жъне успех. През семптември 2017 г. неговата тайландска организация става партньор на българската Фондация Сошъл Фючър и тяхната кауза JAMBA.

Петър Нефтелимов, един от организаторите, за мини-маратона:

  • Какви са очакванията ти?
  • Сигурно няма да се изненадате, ако кажа, че са огромни. Очаквам участниците да приемат за своя целта на маратона, а именно, че спортът е за всички, че може да го правим заедно. Самите ние като общество да разберем, че равенството значи повече. Че самите ние си слагаме границите, а когато сме ЗАЕДНО, наистина можем много ПОВЕЧЕ. Точно това искаме да докажем на 19-ти май. Но не само! Очаквам също да бъде страхотно преживяване за участниците, гостите и за нас, организаторите. Да създадем един невероятен ден, изпълнен с много емоции и усмивки. И, разбира се, отново ЗАЕДНО! Българската поговорка гласи, че сговорна дружина планина повдига. Е, ние защо пък да не вдигнем цяла Витоша? Под звуците на положителни емоции, смях, песни и звънтене на медали!
  • Как се чувстваш относно това събитие?
  • Развълнуван! Много се радвам да бъда част от организацията на това даващо смисъл събитие и то доброволно! Главните заподозрени за това начинание са основателите на Jamba – Ива Цолова и Йоана Колева. Невероятно е да се работи с тях и с всички доброволци в екипа! Още по-невероятни са нашите посланици. След тях са Орлин Павлов, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Лазар Радков, Мария Илиева, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Красимир Георгиев и д-р Калин Василев.

Вие как бихте се чувствали сред такива хора? На 19-ти май елате, за да усетите и да бъдете сред най-добрите!

sport-za-vsichki

Ако не можете да присъствате лично, пак може да подкрепите каузата като закупите билет или най-малкото като споделите публикацията, за да може да научат възможно най-много хора. Нека я подкрепим!

Включи се и ти в мини-маратона с кауза Run2gether!
4/5 от 4 гласа

1 COMMENT

  1. Искам да се запиша за маратона, но не виждам контакти, как да го направя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.