Включи се и ти в мини-маратона с кауза Run2gether!


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 09.05.2018

Run2gether-Bulgaria

Включи се и ти в мини-маратона с кауза Run2gether!

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 09.05.2018

4/5 - (4 votes)

Кога?

На 19.05.2018г. от 9:30ч. ще се проведе мини-маратона с кауза – Run2gether.

Какво представлява ?

Това е благотворително събитие, което представлява бягане по двойки. Всяка се състои от човек с ГОЛЯМО СЪРЦЕ и човек с различни възможности, с една обща цел, да надскочат себе си на финала.

Двойките ще се съставят в самия ден, а идеята е да се създаде вълнуващо преживяване и за двамата участници, което ще остави отпечатък в съзнанието им, да се създаде едно ново и нетипично приятелство.

Всяка двойка, която премине финала получава медал, състоящ се от две части, символ на тази необикновена връзка и спомен за този ден.

След маратона ще има програма за всички присъстващи, храна, сцена и концерт на живо с някои от най-емблематичните български певци.

Ще има баскетбол за хора в инвалидни колички, както и голф.

Подготвени са и награди от томбола с участниците. Сред наградите са две екскурзии за двама, няколко мобилни телефона и още много награди от спонсорите на събитието.

Къде?

Мястото на събитието е ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ 214, СОФИЯ SOFIA RING MALL.

Сред официалните гости на събитието са: Господин Румен Радев, Президент на Република България; Госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Госпожа Албена Атанасова, зам. кмет на Столична община и Чачай Афибанпоонпон, основател на Run2Gether.

Посланиците на инициативата са: Орлин Павлов, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Лазар Радков, Йоана Радкова, Мария Илиева, Ивайло Захариев, Биляна Йотовска, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Красимир Георгиев, Николай Ваклинов, д-р Калин Василев и др.
run2gether-orliv-pavlov

Защо да се включите? Повече за организацията и мисията

Целта на неправителствената организация, която стои зад това събитие (Фондация Сошъл Фючър) е да изгради спортна култура и да създаде условия за здравословен начин на живот за хората с увреждания в България, а и да промени нагласата на обществото към тях.

Тя не се простира само до това събитие, мисията им (JAMBA) е свързана с повишаване на професионалните умения на хората с различни възможности, като целта е тяхното включване в пазара на труда. За целта, организацията събира средства, с които да се изгради Адаптиран младежки кариерен център.

Повече информация и билети на Run2Gether.info. Let’s #RUN2GETHER!

Ела и ти, подкрепи каузата! Нека покажем, че и хората с увреждания могат да спортуват и тичат с останалите! Нека покажем, че няма значение дали си различен! Нека бъдем по-човечни и по-добри! Нека подкрепим тази кауза!

,,Това не е просто бягане, това е събитие, което променя животи” Чачай, основател.

Чачай е организатор на най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд, което вече 4 години жъне успех. През семптември 2017 г. неговата тайландска организация става партньор на българската Фондация Сошъл Фючър и тяхната кауза JAMBA.

Петър Нефтелимов, един от организаторите, за мини-маратона:

  • Какви са очакванията ти?
  • Сигурно няма да се изненадате, ако кажа, че са огромни. Очаквам участниците да приемат за своя целта на маратона, а именно, че спортът е за всички, че може да го правим заедно. Самите ние като общество да разберем, че равенството значи повече. Че самите ние си слагаме границите, а когато сме ЗАЕДНО, наистина можем много ПОВЕЧЕ. Точно това искаме да докажем на 19-ти май. Но не само! Очаквам също да бъде страхотно преживяване за участниците, гостите и за нас, организаторите. Да създадем един невероятен ден, изпълнен с много емоции и усмивки. И, разбира се, отново ЗАЕДНО! Българската поговорка гласи, че сговорна дружина планина повдига. Е, ние защо пък да не вдигнем цяла Витоша? Под звуците на положителни емоции, смях, песни и звънтене на медали!
  • Как се чувстваш относно това събитие?
  • Развълнуван! Много се радвам да бъда част от организацията на това даващо смисъл събитие и то доброволно! Главните заподозрени за това начинание са основателите на Jamba – Ива Цолова и Йоана Колева. Невероятно е да се работи с тях и с всички доброволци в екипа! Още по-невероятни са нашите посланици. След тях са Орлин Павлов, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Лазар Радков, Мария Илиева, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Красимир Георгиев и д-р Калин Василев.

Вие как бихте се чувствали сред такива хора? На 19-ти май елате, за да усетите и да бъдете сред най-добрите!

sport-za-vsichki

Ако не можете да присъствате лично, пак може да подкрепите каузата като закупите билет или най-малкото като споделите публикацията, за да може да научат възможно най-много хора. Нека я подкрепим!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (1)

Ася

Искам да се запиша за маратона, но не виждам контакти, как да го направя