Като продължение на Как да прекараме един пълноценен ден в Лондон, бих искала да ви насоча към други 3 забележителности из английската столица, които екскурзоводът най-вероятно няма да спомене.

1. Музеят „Хорниман“ (The Horniman Museum and Gardens)

хорниман Лондон
Първата малко позната забележителност, която ще ви представя, е музеят „Хорниман“ – съкровището на Южен Лондон. Отворил врати през 1901 година, той е отлична алтернатива на Природонаучния музей, с който вече ви запознах. Разполага с богата постоянна колекция от над 350 000 експоната, разпределена в няколко направления – антропология, природонаучна история и музикални инструменти.  Също така, музеят редовно е домакин на гостуващи изложби, концерти, фестивали, шоу програми и семинари.

Това, което истински впечатлява посетителите обаче, са прекрасните градини към него (простиращи се на 65,000 m2) и панорамната гледка към Централен Лондон.

Ако посетите градините в събота сутрин, между 9:00 и 13:00 часа, ще се натъкнете на Фермерския базар (Horniman Farmers’ Market), който се провежда всяка седмица.

Музеят е много подходящ за посещение с малки деца, тъй като има обособени места, където могат да се забавляват докато научават интересни факти за животинския и растителния свят.

Музейната част е отворена всеки ден от 10:00 часа до 17:30 часа, а градините – всеки ден от 08:00 часа до залез слънце.

Достъпът до музея е изключително лесен –  на 5 минути пеша от Forest Hill station (3 спирки с директен наземен влак от London Bridge station  – една от възловите гари в английската столица).

2. Пазара в Брикстън (Brixton market)

пазар Брикстън 2
Второто място, с което ще ви срещна, би било интересно за тези от вас, които искат да усетят автентичния дух на града.

Brixton Market представлява полу-закрит уличен базар в Южен Лондон, предлагащ огромно разнообразие от интернационална кухня с фокус върху Афро-Карибиската, като резултат от голямата общност, която се е заселила в Брикстън от 1948 година насам.

пазар Брикстън
Без значение в кой момент на деня ще посетите пазара – винаги се чуват песни и весела глъчка!

Brixton market е отворен всеки ден от 08:00 до 23:30 часа, като само в понеделник затваря в 18:00 часа.

Адресът е: 10-11, 8LB, Brixton Village, Coldharbour Lane, London SW9 8PS

3. Ричмънд парк (Richmond park)

Ричмънд парк

На последно място, но не по важност, ще ви предложа чуден спот за любителите на природата – Richmond park. Редом до Хайд парк (с който вече ви запознах), това е един от 8-те Кралски парка в Лондон.

Освен чудни кътчета за пикник, голф игрище и велоалеи, той „подарява“ уникално преживяване на своите гости – близки срещи с елени и сърни. Те са свободно пуснати из парка, свикнали са с посетителите и обичат да позират пред обектива.

парк Ричмънд Лондон

Редно е да споделя, че Ричмънд парк е създаден като парк специално за елени по времето на King Charles I (1626-1649 година). Към днешна дата в парка живеят около 650 елена от два вида – кафяв и сив.


Паркът е отворен за посещения всеки ден от годината, като през лятото – от 07:00 часа, а зимата – от 07:30 часа. Затваря по залез.

А сега ви остава лично да посетите тези „скрити“ бижута в английската столица…а защо не и да откриете нови?


Booking.com

3 места в Лондон, които екскурзоводът няма да ви покаже
5/5 от 4 гласа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.