Идеи за подарък за Великден


Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 29.01.2021

великден подарък

Великден е един от най-важните християнски празници. Макар да не е като Коледа, когато е общоприето да се разменят подаръци, това не пречи да направите жест към близките си и на този семеен празник. Затова сме събрали няколко оригинални идеи за подарък за Великден, както за деца, така и за родители и други роднини.

Залавяйте се да четете!

Подарък за децата

великденски зайчета

Освен традиционните за Великден козунаци и сварени яйца, подарък, с който със сигурност ще зарадвате децата, независимо дали са вашите или на роднини или приятели, са:

1. Голямо шоколадово яйце

Подобни са на малките на Kinder, само че са в доста по-голям размер. Вътре пак има играчка, но със сигурност е нещо малко по-различно, на което ще се зарадват.

Всъщност в Италия, не се боядисват яйца, а се подаряват шоколадови такива. Това е подходящ подарък и за малки и за големи, които обичат шоколада. Защо да не ги поглезите на такъв хубав празник и не го направите още по-вкусен.

2. Малки шоколадови яйца или шоколад във формата на заек

Ако все пак не искате да изяждат голямо количество шоколад, може да им подарите 1-2-3 малки яйца, тъй като, както знаете децата обожават играчките в тях. А защо не и в различна форма – например емблематичният за празника заек?

3. Плюшен заек

Като се замисля, плюшеният заек също е подходящ и тематичен подарък за Великден.

Нека се възползваме от празниците и да зарадваме близките си, колкото се може повече.

Как да прекарате Великден с деца?

Мисля че е подходящо да вмъкна една идея, ако имате деца или ще прекарате дните около Великден с деца.

Ако времето е хубаво може да излезете навън: в някой парк или на някоя поляна и да организирате играв търсене на съкровището”, но да скриете яйцата някъде наоколо (може и шоколадови). Ще се забавлявате и децата със сигурност ще запомнят Великден и ще чакат следващия с нетърпение!

За родителите

Ако става въпрос за подарък за Великден за родителите, няма нищо по-ценно за тях от

Вашето присъствие

Да се съберете цялото семейство на трапезата вероятно е най-добрият подарък за тях. Разбира се, помощ в боядисването на яйцата или месенето на козунака също са добре дошли, а е и забавно.

Поводът е подходящ и за поднасяне на цветя и картичка с хубаво пожелание. А защо не и цвете в саксия, което е по-дълготрайно.

Оригинален подарък за Великден

Ако пък искате по-оригинален подарък, но с традиционните боядисани яйца, може да го персонализирате. Какво имам предвид:

Да напишете пожелание и да го вкарате в яйцето.

Не е сложно като изпълнение. Трябва ви игла, с която да изпразните съдържанието на яйцето (което може да използвате за друго), измивате вътрешността на черупката с вода и подсушавате, боядисвате черупката, след което пишете пожеланието на листче, сгъвате го на фунийка и го пъхате във вътрешността на яйцето.

Мисля, че по този начин ще зарадвате близките си, защото ще ги накарате да се почувстват специални.

Ето още едно приложение на яйцата: може да изпразните съдържанието и да ги превърнете в оригинални свещници, като ако искате може и да ги боядисате от външната страна. Със сигурност ще  внесат свежест във великденската ви украса.
idei velikden qica
Друг подходящ подарък за родители или роднини е

Поставка за яйца в интересна форма

Има огромно разнообразие от великденски артикули (керамични чинии, например), може да изберете нещо такова или пък да се спрете на

Кошничка за яйца

кошница за яйца
Майките и бабите вероятно ще се зарадват на кокетна кошница за боядисаните яйца.

Торта/ мъфини с великденски мотиви

Ако обичате да се вихрите в кухнята и да правите сладкиши, може да приготвите нещо (освен козуната) и да го украсите с великденски мотиви.

Икона или картина с библейски сюжет

Ако пък семейството ви е по-религиозно, може да им подарите икона или картина с библейски сюжет.

Надявам се да съм ви помогнала в избора за подарък за Великден! Желая ви весели и светли празници! =)

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.