Идеи за оригинален подарък


Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 26.04.2015

идея за подарък рафтинг

Идеи за оригинален подарък

Категория: Идеи за подарък

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 26.04.2015

Трябва ви идея за подарък? Тук може да намерите оригинални идеи, които да ви помогнат да изберете най-добрият начин да накарате човек да се почувства специален.

Едни от най-добрите подаръци са ПРЕЖИВЯВАНИЯТА. Ако залагате на това, според мен, няма как да сбъркате! Единственото, което трябва да съобразите е какъв тип преживяване ще допадне на човека, когото искате да зарадвате. И бъдете сигурни, че ще го запомни!

Със сигурност да подарите емоция е оригинално, по-различно от стандартните вещи, нещо, което може да е както индивидуално, така и да направите заедно и да ви сближи още повече.

Ако си пада по екстремни преживявания

Полет с парапланер

Полетът с парапланер не е толкова страшен, колкото звучи. Аз самата съм го изпитала, тъй като получих такъв подарък и изживяването беше страхотно. Важното е човекът, на когото ще подарите такъв тип подарък, да няма страх от височини. Полетът се прави с инструктур, а условията трябва да го позволяват. Не трябва да има силен вятър и е най-добре да се лети сутрин. Повечето агенции предлагат и заснемане на HD видеоклип, с което да се запази спомена. Чувството да летиш и да се наслаждаваш на гледката от високо е страхотно.

Полетът с парапланер е подходящ и за възрастни (стига да нямат здравословни проблеми). Станах свидетел как една баба и един дядо летяха с парапланер (бяха на около 60-65 години), а инструкторът сподели, че имало страшно много клиенти, които са на тази възраст и си подаряват тази емоция.

Има два типа парапланер: моторен и безмоторен. Моторният се движи чрез двигател с перка, прилича на триколка и позволява излитането от равни терени като полета и поляни. Има опция да лети и безмоторно, а разликата е че ако парапланерът е само безмоторен трябва да се излети от подходящ склон и човекът трябва да може да се затича при излитане.

Цената на този подарък варира между 60лв и 90 лв. , като може да изберете продължителността на полета: 10, 15 или 20 минути.

Полет с делтапланер

Полетът с делтапланер се различава от полета с парапланер по това, че се движи по-бързо и лети по-нависоко. Вдига повече адреналина от парапланера и е подходящ за прелитането на по-големи разстояния.

Отново има моторен и безмоторен делтапланер.  Моторният излита от равна повърхност и цената му започва от около 100 лева според времето на летене (подобно е на моторния парапланер).

Безмоторният делтапланер излита от склон на планина и струва около 240 лв. При безмоторния човек вече не е седнал и е по-неудобно, но тръпката е по-голяма.

Облекло: достатъчни са топли дрехи (тъй като нависоко е по-студено и духа вятър) и удобни обувки.

Скок с парашут

идея за подарък - скок с парашут
Този подарък вече е доста по-екстремен и страшен. Отново се прави с инструктор (тандемен скок), но определено трябва смелост, за да се скочи. Така че преценете дали ще е подходящ.

Ако вашият човек е любител на адреналина, то със сигурност ще му подарите едно уникално изживяване, което няма да забрави. Скокът с парашут е сред най-вълнуващите емоции, които може да изпита.

Преди изпълнението на скока се провежда инструктаж от екипа, дава се специално облекло, което се състои от гащеризон и збруя (която се закача за инструктора) и се дават специални очила за предпазване на очите. И тук, за да се изпълни скока с парашут, метеорологичните условия трябва да го позволяват.
Може да се добави и заснемане на видеоклип, който се извършва от друг парашутист.

ВАЖНО:  Ако изберете този подарък, кажете на човека да се консултира с лекар ако страда от диабет, епилепсия, бъбречна недостатъчност, високо или ниско кръвно налягане или има други здравословни проблеми. Имайте предвид, че има ограничение на теглото до 100 кг, защото иначе не е безопасно.

Скокът с парашут вече е от по-скъп ценови клас: около 350 лв.

Скок с бънджи

идея подарък скок с бънджиСкокът с бънджи е сред най-екстремните изживявания, които може да подарите. Скачащият се връзва и обезопасява с две въжета. Първоначално те обхваща паника, много хора се отказват като погледнат надолу. Скокът с бънджи не е за всеки. Страхът трябва да се пребори, а и не е съвсем неоснован. Хубаво е да знаете, че крие рискове.

Прочетете повече за рисковете от бънджи скоковете.

Обикновено се скача от мост или виадукт, но има опции и за скок от пещера или от въздушен балон, което показва, че мераклии не липсват.

Цената му  варира между 60 и 100 лв. , но с ваучер може да скочите и за около 25-30 лв.

Гмуркане

идея за подарък гмуркане

Ето още една идея за приключенски подарък. Гмуркането се предлага по морето, като включва екипировка, подробен инструктаж (около 30 минути) и инструктор, който се гмурка с вас и ви направлява. Преди гмуркането се правят и серия упражнения. Подходящ избор е за лятото, за хора, които ще се насладят на красотата на подводния свят.

Отново може да се доплати за снимки.
Цена: около 70 лв

Рафтинг

рафтинг за подаръкРафтингът, например по река Струма, определено е незабравимо преживяване. Преди влизането в реката получавате 40 минутен инструктаж относно всичко което трябва да знаете – как да гребете, коя команда какво означава, какво да правите ако лодката се обърне и т.н. Изключително важно е всички да изпълняват в тандем това което каже инструкторът, с цел по-добър контрол над лодката и по-голяма безопасност.
Повечето фирми предлагат и фотограф, който застава на най-екстремните места (където реката е най-бърза) и прави оригинални снимки.
След рафтинг спускането, ще сте забравили за напрежението от работната седмица и ще сте заредени с енергия за поне няколко дни напред.
Цена: около 50 лв

Разхoдка с АТВ

Разходката с АТВ е толкова екстремна, колкото е мястото, на което ще се кара. АТВ-то се управлява сравнително трудно, тъй като е тежко, но и само да се возиш, чувството е много приятно. Може да се кара off-road АТВ по всяко време на годината и дори да се изцапате, ще ви остави страхотни спомени, така че със сигурност е подходящ подарък.

Цена: около 60 лв на час.

Конна езда

Конната езда не е сред екстремните подаръци, но пак е преживяване, което ще остави приятен спомен. Разходка сред природата с кон зарежда и разтоварва напрежението.
Цената е между 20 и 30лв на час.

подарък конна езда

 

Може да подарите уникален спомен, който да остане за цял живот. В различните сайтове за ваучери може да намерите най-различни изгодни и атрактивни оферти. Предлагат се и подаръчни ваучери с нарисувана панделка.

Татуировка

Оригинален подарък е ваучер за татуиране. Ако знаете, че човекът иска да се татуира, защо да не го зарадвате по този начин. Това е подарък, който ще му остане за цял живот, така че е най-добре да се спрете на него ако сте роднини или сте много близки.
Цената на татуировката зависи от големината и от типа й.

За хора, които обичат да се глезят и да релаксират

Принцеса за 1 ден

Сбъднете мечтата на (почти) всяка жена: да е принцеса за един ден: да има на свое разположение фризьор, гримьор, маникюрист, козметик. Ден, в който да разпусне, да се почувства необикновено красива и глезена.

принцеса за един денМоже да добавите и  фотосесия към подаръка за запечатване на спомена и визията. Вечеря в любим ресторант е идеалният завършек.

Като, разбира се, може да използвате и само част от идеите, тъй като изпълнението на всичките, изисква повече средства.

Спа почивка

спа почивка подаръкПодходящ избор, за да отпочинете, да се насладите на спокойствие и тишина, далеч от града. Може да го съчетаете с романтична вечеря (ако сте двойка) или суши. Изберете този подарък и се поглезете максимално с човека, на когото сте го подарили.

Ако нямате време и възможност за спа почивка, може да подарите само спа процедури като масаж, турска баня, спа терапии, сауна, парна баня и други.

Билет за мероприятие или курс

Курс по…

Тук възможностите са много: преценете какъв курс може да е полезен или приятен на човека, когото искате да зарадвате и действайте. Има толкова много варианти: курс по танци, езиков курс, специализиран курс, курс по уеб дизайн, фотографски курс, готварски курс, фризьорски курс, курс по актьорско майсторство или каквото друго се сетите. А защо не и шофьорски курс. Ако имате дете, което навършва 18, това със сигурност шофьорският е сред топ подаръците.

Достатъчно е да вложите малко мисъл: какво харесва човекът, на когото трябва да изберете подарък и ще откриете верният отговор.

Отидете на танци заедно

kurs po tanci podaruk

Може да изберете между толкова много стилове: латино танци, модерни танци, народни танци, хип хоп танци, спортни танци и др. Ще се раздвижите, ще поддържате форма и е забавно. Ако вашият човек обича да танцува, най-вероятно ще го зарадвате.

Билет за концерт на любим изпълнител

Няма как да не оцелите с такъв подарък, ако знаете музикалните вкусове на човека или ако ви е споделил на кой концерт иска да отиде. Разбира се, по-удачно е да вземете два и или да отидете заедно или да вземе някой със себе си, за да е още по-забавно. Със сигурност ще го оцени.

билет за концерт за подарък

Билет за театър

Изберете интересна постановка: като преценете дали да бъде комедия, драма или поучителна. Доста по-вълнуващо е от кино, тъй като гледате реални хора и действието се разиграва пред вас.

Заключение

И все пак, този тип подаръци са по-скоро за хора, които са ви по-близки и скъпи и за които си заслужава да вложите мисъл и средства, за да зарадвате.

За универсални подаръци на не чак толкова близки хора, очаквайте „ Идеи за универсален подарък”.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.