И ето, че коледните празници чукат на вратата. Какво да изберем за подарък за Коледа през 2018г.? Къде да тичаме в последния момент? Как да изберем коледен подарък?

Всички молове са пълни и сякаш все не можем да намерим това, което търсим… Най-вероятно, защото не знаем какво е то и гледаме напосоки.

Съвет номер 1: Не чакайте последния момент!

последен моментИма толкова голямо разнообразие от неща и преживявания, които може да подарим на любимите си хора. Ще пробвам отново да събера някои от по-интересните идеи, които може би знаете, но ви бягат от ума точно когато ви трябват.

Съвет номер 2: Преди да излезете, направете план!

план

Хаотичното обикаляне рядко води до положителни резултати или до такива, които да ви удовлетворяват напълно. Избирате нещо от паника и страх, че ще останете без подарък за любимия човек. Точно поради тези причини преди да излезете, ако ще пазарувате по магазини: седнете и помислете на кого какво искате да купите. Или поне в каква насока. Направете списък, ако трябва. Така ще ви е много по-лесно, пък ако случайно ви хареса нещо друго – винаги може да го смените.

Друг вариант е да поръчате онлайн, но отново не в последния момент, тъй като както се досещате по Коледа доставките може да се забавят.

Ако се спирате на персонализирани подаръци, също имайте предвид, че може да има много поръчки и да им е нужно повече време.

Съвет номер 3: опаковайте красиво и коледно самите подаръци!

опаковане

Дори и да се казва, че опаковката не е важна, в случая с подаръците не е точно така. Красивата опаковка винаги допринася за по-голямо удоволствие и показва старание от ваша страна! Така че може да купите и сами опаковъчна хартия и да развихрите въображението си. Ако не ви бива в тези неща, накарайте друг да го направи вместо вас.

А сега нека добавим още 16 идеи към 43те идеи за подарък за Коледа:

1. Билет за театър, концерт

театър

Културните мероприятия са чудесно преживяване. Наблюдава се нарастващ интерес към тях, което пък е довело до по-голямо разнообразие от постановки, концерти и събития.

Може да закупите билет/билети за вашия близък (особено подходящ подарък за родители), съобразявайки се с неговите/нейните вкусове. А подаръкът ще стане още по-хубав, ако вие го придружите!

Билети за кино е друга алтернатива, но по-скоро в случай, че излиза любим филм на човека, за когото е предназначен.

2. Курс по чужд език (може и онлайн).

курс по език

В днешно време да знаеш чужд език е злато.

Ако смятате, че на вашия близък ще му е от полза или би му допаднало да научи даден език, споделил ви е интереса си към определен език или страна, то това може да е един чудесен подарък за него/нея! Винаги може да се запишете и заедно.

3.  Курс по фотография или друг интерес

фотографияСамоусъвършенстването и развитието са от особена важност.

Затова и курс по фотография, фотошоп, по успешен бизнес или друго, свързано с област, интересна за получателя, е страхотен избор за подарък.

4. Урок по зимен спорт

ski urok

Само вие от вашето обкръжение или двойка карате ски или сноуборд? Защо не запишете приятел/ка или половинката си на урок по зимен спорт, за да може да споделяте тези емоции? Така падането в снега ще бъде в пъти по-забавно!

(Важно е да е изявил такова желание или поне да не е твърдо против.)

5. Моторна шейна под наем

моторна шейнаПо-подходящо за човек от силния пол, любител на силните усещания.

6. Планирано бягство на уютно красиво местенце в планината

бягство къща

С този подарък със сигурност ще зарадвате половинката си/приятелката си или родителите си. Има хора, които не умеят да почиват или да планират почивките си, защо не им помогнете? А ако са запалени по тези неща, още едно бягство винаги ще е добре дошло! Уверете се, че периодът е по-дълъг, за да може да се възползват от прекрасния подарък.

[td_ad_box spot_id=“custom_ad_2″]

Зимата е сезон, когато може да обърнем повече внимание на себе си и на вътрешния си свят. Ето защо тези идеи са особено подходящи за коледен подарък:

6. Абонамент за любимо списание

inglobo
Ако забелязвате, че вашият близък следи всеки брой на дадено списание, защо не му подарите абонамент към него? Със сигурност ще го зарадвате!

6. Любима книга, може и в електронен варианткнига

Ако получателят обича да чете, книгата винаги е подходящ подарък. Но ако ви е споделил, че много иска определена книга, с която още не се е сдобил,  то това става перфектният такъв!

8. Коледна фотосесия

коледна фотосесияПодходящ подарък за семейство, двойка или жена, която би се зарадвала на такъв тип подарък. Чрез коледна фотосесия може да усилите коледното настроение и да го запечатате в красив спомен.

9. Игра в стая на загадките (escape room)

стая на загадките

Защо да не внесем малко емоция и разнообразие в зимните студени дни? Игрите в стая на загадките са изключително интересни. Обикновено отбор от 2-5 души трябва да разрешат загадките на стаята, в която са заключени, следвайки улики и подсказки. Динамична игра, пренасяща ни в друга реалност. Има изключително разнообразие от игри, може да избирате според вкусовете ви!

Не е подходящ, ако близките ви страдат от клаустрофобия.

10. Аксесоар или нещо, свързано с автомобила:

тунинг
По-подходящo за мъж, чиято страст са автомобилите. Аксесоар за колата или нещо свързано с нея, за което той много говори. По-добре се допитайте до негов приятел, който е по-наясно какво точно.

11. А защо не и шофьорски курс

шофьорски курс

Омръзнало ви е да сте в ролята на личен шофьор или просто искате да я зарадвате? Подходящ избор за нея или за детето ви, което навършва или скоро е навършило пълнолетие.

12. Поглезете я

СПА

Може да подарите една от следните процедури или да ги комбинирате за „Уау” ефект: маникюр, педикюр, прическа, грим, частичен или цялостен масаж с интересни аромати и масла, поставяне на мигли, ароматерапия или каквото друго се сетите в тази насока.

13. Персонализирани възглавнички

обичам те възглавници
Мил жест, който благодарение на снимка или надпис, със сигурност ще бъде оценен. Актуални са и светещите възглавнички.

14. Нестандартна идея! Може да подарите професионално направен, подробен индивидуален хороскоп

хороскоп
Това е страхотен подарък, ако той или тя си пада по астрологията и подобни неща или ако не е твърдо против, тъй като винаги е интересно да чуем повече за себе си.

15. Карикатура

карикатура

Карикатурата е забавен подарък, но внимавайте – има хора, които по-скоро биха се обидили от такъв тип подарък или просто не би им допаднал.

16. Нещо коледно, но персонализирано

чаша

Винаги, винаги съобразявайте подаръка с вкусовете и предпочитанията на получателите. Понякога дори и нещо малко, ако е свързано с любимо животно, с прякор или със случка, която вие знаете, ще накара човек да се почувства специален. А не е ли точно това идеята на подаръците? Да накараме близките си да се усмихнат и да се почувстват специални.

Надявам се поне малко да съм ви помогнала с избора на подарък. Пожелавам ви успех с търсенето!

Прочетете още: 5 неща, които да не подаряваме за Коледа на партньора си

Идеи за подарък за Коледа (2018)
4.3/5 от 6 гласа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.