40 Оригинални и креативни идеи за подарък за бебе


Категория: Идеи за подарък

Автор: Кристина Добромирова

Последно обновена: 14.03.2023

подарък за бебе

Винаги е чудене какво би било подходящ и интересен подарък за бебе, защото са още твърде малки и няма да могат да се нарадват на голяма част от подаръците. Преди да закупите подарък, все пак попитайте младите родители от какво се нуждаят точно или дали биха предпочели да им го дадете под формата на пари, тъй като разходите по едно бебе са големи. Ако изберат този вариант, все пак, може да го допълните и с малък подарък, който да остане за спомен от този прекрасен празник. Да разгледаме какви са най-подходящи и интересни подаръци за бебе:

1. Гризалка за чесане

играчка за чесане на зъби

Гризалката за чесане е икономичен подарък за бебе и много скоро ще влезе в употреба на бебчето, както и на младото семейство, когато зъбките започнат да растат и то стане раздразнително. Несъмнено най-популярната чесалка за бебе е Жиравчето Софи, но има и много по-икономични и интересни гризалки.

2. Комплект за отчечатък от бебето

отпечатък крак бебе

Особено популярен и креативен подарък е да се вземе отпечатък от бебето, отнема 2 минути да изсъхне от взимането на отпечатъка. След това го поставяте в рамката и е готов да бъде поставен от родителите на видно място у дома им.

3. Ваучер за фотосесия за бебе

бебешка фотосесия

Подарете ваучер за фотосесия на бебе, за да се запечата завинаги колко малко е било, както всички знаем бебетата порастват изключително бързо. Някои фотографи запечатват този кратък период по изключително креативен начин, като превръщат малките бебета в пилоти на самолет, горски феи и безброй още креативни начини. Със сигурност, докато търсите, ще намерите много креативни фотографи, като цените им се въртят около 100 лв за фотосесията.

4. Рамка за снимка

рамка за снимка

С появата на бебето, започват и многобройните му снимки. Родителите не могат да му се нарадват и искат да запечатат всяка нова мимика и прекрасна усмивка. Рамката за снимка, която да си закачат на стената или да сложат на рафт, е страхотна идея за подарък за бебе.

5. Албум за снимки

албум бебе

Както споменах по-горе, родителите правят многобройни снимки на малкия човек и албум за снимки много би зарадвал родителите на бебчето. Вие също може да разпечатате няколко снимки и да го оформите по креативен начин, като “разкажете“ приказка чрез снимки, например или просто го декорирате с цветя, красиви стикери или нещо друго.

Препоръчвам ви да потърсите албум за бебе ръчна изработка. Да, по-скъпи са, но са изключително красиви и са уникален подарък за бебе.

6. Тиха книжка за бебе (Книжка от плат )

тиха книжка

Книжките от плат, познати като тихи книжки, са полезни за развитието на моториката на бебетата, развиват сетивата им и познавателните способности. Колкото повече елементи са пришити в книжката, като копчета, различни видове платове, по-меки, по-твърди, както и различни животни, толкова по-добре. На бебето ще му бъде интересно да опознава света по този начин.

7. Бебешко гнездо

бебешко гнездо

Бебешкото гнездо се твърди, че е най-удобното място за сън за бебе, след майчината прегръдка.

8. Картина с наталната карта

астрокартина

Креативен и интересен подарък, подходящ за родители, които си падат по астрологията. Може да им подарите картина с наталната картата на бебето или звездна карта на зодията му.

9. Обиколник за бебешко легло

бебешки обиколник

Обиколникът за бебешко легло е практичен подарък, на който родителите ще се зарадват, ако все още нямат такъв. Потърсете плетен обиколник за бебешко легло, станаха много популярни напоследък, красиви са и са интересна идея за подарък за бебе.

10. Електрическа помпа за кърма

помпа

Това е практичен подарък за майката на новороденото, която ще ви бъде изключително благодарна да й го подарите, ако все още няма такава електрическа помпа за кърма, която да й “улесни живота“.

11. Комплект чаршафи и завивки за бебе

Комплектите чаршафи и завивки за бебе никога не са излишни, така че със сигурност ще ги зарадвате като им подарите и ще влезнат в употреба.

12. Бебешка хавлия за баня

бебешка хавлия

Бебешката хавлия е дру практичен подарък за бебе.

13. Играчка за бебе

играчка

Когато подарявате играчка за бебе, за предпочитане избягвайте тези със звуците, за да не дразни родителите, някои мелодии не са приятни за ухото на възрастните.

14. Дрънкалка 

дрънкалка

Всяко бебе обича да се забавлява с дрънкалка, когато малко поотрасне, а също така е икономичен подарък за бебе. Може да му вземете дрънкалка гривна, за да му е по-лесно да я хваща.

15. Въртележка за легло

въртележка за легло

Въртележката е интересна идея за подарък, която да наблюдава, изучава и да привлича вниманието, докато се “хипнотизира“ от полюляването на играчките и, която ще му помогне да се унесе у да заспи по-лесно.

16. Детска лампа с прожектор тип “нощно небе“

нощна лампа звезди

Детската лампа, която изобразява нощното небе е една креативна идея за подарък за бебе. Приятната светлина успокоява и унася бебето по-лесно да заспи, което ще улесни и родителите му. Освен това се продават музикални нощни ламни, които допълните допринасят за успокояването на бебчето и по-лесното му заспиване.

17. Нощна лампа

нощна лампа

Освен красива декорация за детската стая е и удобна, и красива, ако искате да има лека светлина при бебчето.

18. Силиконови прибори за бебе

силиконови прибори

Несъмнено силиконовите прибори за бебе ще влезнат в употреба, когато майката започне да го захранва. Лесни са за поддръжка, особено лигавника, който не се налага да се пере след всяко хранене, както тези от плат, а просто се измива. Лесно и бързо.

19. Бебешка гривна

Бебешката гривна ще остане като спомен за цял живот, когато я избирате обаче задължително изберете гривна от благороден метал, за да не дразни деликатната кожа на бебето.

20. Стикери за стена

Свежа идея за подарък, която малко да “разчупи“ детската стая и да я направят по-интересна и магична.

21. Музикална кутия

музикална кутия

Музикаталната кутия е прекрасна идея за подарък, може да поръчате да ви направят персонализирана кутия за подарък със снимка на бебето или да гравирате името му на кутията, както и да запечатате някое мило послание, което ще може да прочете в бъдеще.

22. Бебешка активна гимнастика

бебешка гимнастика

Бебешката активна гимнастика е увлекателна и забавна за бебето, както и помага за развието на мускулите, реакциите и още куп други ползи.

23. Уред за бял шум

уред за бял шум

Шокиращо, но се оказва, че бебетата не се нуждаят от тишина, за да спят. Има твърдения, че утробата на майката всъщност е шумно място и утешава бебетата. Уредът за бял шум успокоява бебетата и им помага да спрат да плачат, особено по време на коликите.

24. Бебешко одеяло

Ако решите да подарите бебешко одеяло, то задължително купете от памук, която няма да дразни нежната кожа на бебчето.

25. Дрешка със специален надпис

бебешко боди с надпис

Идеи много – “Най-добрата мама/тати“, “Тати знае много, но мама знае всичко“, “I’m the BOSS“. Вариантите са много, като имате възможност и вие да го измислите и да поръчате с дизайн по ваш избор и послание от сърце.

26. Бебешка дрешка

бебешка дрешка

Бебешките дрешки никога не са излишни, но ги съобразете и със сезона, когато ще се носят. Ако трябва да купите подарък за “зимно“ бебе, но искате да му подарите лятна дрешка, то купете по-голям размер, който да отговаря на месеците, когато ще се носи.

27. Подаръчен комплект

бебешки комплект

Предлагат се цели комплекти за подарък за бебе, на изгодни суми. При търсенето със сигурност ще намерите голямо разнообразие, а и ще ви спести много време в колебаене какво точно да подарите. С такъв комплект вече имате завършен подарък, само липсва картичка.

28. Чувалче за сън

бебешко чувалче

Бебешките чувалчета изпълняват функцията на одеяло, но предпазват бебчето да се отвива, докато се върти нощем, а също така са и много удобни, красиви и практични.

29. Бебешка козметика

Тук изборът е голям, бебешки кремчета за подсичане, хидратиращо олио, хидратиращо мляко, масажно олио и още много други опции. Хубаво е да се консултирате все пак с родителите, за да не вземете нещо, което няма да отговаря на типа кожа на детето, а може и да го раздразни.

30. Стерилизатор за бебешки шишета

Стерилизаторите за бебешки шишета и биберони помагат като елиминират вредните бактерии и оранизми, развиващи се върху шишетата за хранене на малчуганите.

31.Бебешки шезлонг

Мненията за бебешките шезлонги са противоречиви, някои майки се оплакват, че децата им ги е страх от тях и изобщо не се задържат там, а други твърдят, че именно шезлонгите са им “верен другар“, когато започнат да готвят и имат къде да оставят бебчето, което се е унесло и заспало в шезлонга.

32. Бебефон

бебефон

Бебефонът е един полезен подарък за младите родители, за да могат лесно да следят ситуацията около бебето, докато те извършват домакинските си задължения или си почиват. С удобен бебефон, винаги знаят дали бебето се е събудило, гладно, нуждае се от тях или спи кротко.

33. Книга за родителството

Подарете книга, която ще бъде от помощ на младите родители.  Може да подарите книга тип енциклопедия за родителството, така там ще намират полезни съвети за трудни ситуации.

34. Помощен курс за родители

Тук вариантите също са безброй. Помислете дали приятелката ви не ви се е оплаквала, че трудно приспива бебето или се притеснява дали изпълнява правилно всичко, когато го къпе или храни. По този начин може да се ориентирате какъв курс би й влезнал в употреба.

35. Проходилка за бебе

бебешка проходилка

Проходилките са подходящи за бебета над 6 месеца, които нямат търпение да разгледат света в който живеят. Проходилката е страхотна идея за подарък за бебе.

36. Стол за кърмене

стол за кърмене

Ако имате възможност за по-скъп подарък, може да вземете стол за кърмене за майката. Както знаете, малките бебета се хранят през няколко часа, като това в много случаи се случва и през ноща. За някои майки такъв подарък би бил много удобен. Може да подарите люлеещ се стол за кърмене, който да й помага по време на безсънните нощи.

37. Кутия за съхранение на спомени

кутия за спомени

Подарете красива кутия, в която да си държи всички „спомени“ – гривничките от болницата, пъпчето, първите снимки на бебо, снимките от видеозона и всичко останало.

38. Столче за хранене

бебешки стол

Всеки родител избира кога точно да започне да захранва бебето си, като това се случва между 4 и 6 месец. А както знаем времето минава бързо. Бебешкият стол би бил практичен подарък за бебе, който ще улесни родителите му, ако още не са си закупили такъв.

39. Кула Монтесори

кула монтесори

Кулата Монтесори помага на малките дечица да опознават света по-лесно, като ще им послужи един ден да си мият зъбките, да помагат на мама в готвенето и още куп други забавление. Има мултифункционални кули монтесори, на които лесно се променя позицията им и могат да ги използват за масичка за рисуване, но имайте предвид, че са подходящи за 8+ месеца, а в изправена позиция за дечица 12+.

40. Бебешка люлка

люлка

Времето си лети и бебето след няколко месеца ще започне да обикаля повече и да се изправя, тогава и родителите ще могат да го поставят на люлката, на която голяма част от децата много се забавляват и обожават да седят там.


Надявам се да сте успели да си харесате подарък, ще се радвам да оставите в коментарите още идеи за подаръци, които на вас са ви помогнали или сте подарили и са влезнали в употреба на родителите.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.