Къщата с най-много коледни лампички в света


Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 18.12.2015

коледна украса

Къщата с най-много коледни лампички в света

Категория: Актуално

Автор: Джорджа Де Марки

Дата: 18.12.2015

4.2/5 - (5 votes)

Австралиецът Дейвид Ричардс миналата година спечели нов световен рекорд за най-мащабна 3D украса, направена от LED  светлини, благодарение на коледните лампички, които е използвал, за да украси цялата си къща.

Украсата е направена от цели  1.194.380 лампички на площ от 3.865 кв.метра.

коледна украса
Рекордът е поставен с друга по-висша цел, а именно благотворителна кауза за събиране на средства за финансиране на изследвания на причините за преждевременна смърт на децата при раждането им, по време на бременността или в ранно детство с цел спасяването им. Дейвид и жена му, всъщност са загубили син през 2002 г.

Коледа

Не за пръв път Ричардс поставя рекорда, той подобрява и собствените си рекорди от 2011г. и 2013г. Мащабната коледна украса се превръща в традиция за семейството му, а през годините са събрани над 200 000 щатски долара за благотворителната кауза от посетители, дошли да се полюбуват на къщата с най-много коледни лампички в света.

А тази година – 2015г. поставя рекорд и за най-много лампички на изкуствена коледна елха – цели 518,838, с което отново влиза в рекордите на Гинес. Проектът се осъществява и благодарение на помощта на цяла армия доброволци от фондацията Sids an Kids, за която отиват събраните средства от благотворителност.

коледна елха
Малко вдъхновение и добър пример около празниците не са излишни, не мислите ли?

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коментари (0)

Все още няма коментари.