Като любител на италианската кухня, няма как да не ви препоръчам какво да хапнете в Генуа, тъй като в този регион има неща, които не може да опитате на много други места в Италия. Ето ги и тях:

1.      Фокача

фокача
Не, не е баница, дори и да ви прилича. Това е най-типичното хапване за Генуа, яде се по всяко време на деня – от закуска до след вечеря. Казват че не си бил в Генуа, ако не си опитал от тяхната фокача!

2.      Пансоти ал суго ди ноче

pansotti alla genovese
Този тип паста също е характерен само за региона и дори не може да се намери във всяко заведение. Уникално вкусни са, дори да изглеждат малко странно, препоръчвам ви да ги опитате!

3. Пан долче

пан долче–яде се най-вече около Коледа – калорична бомба за празничната вечеря.

Вид козунак, богат на стафиди, кедрови ядки и захаросани плодове, но с много вариации в различните сладкарници и пекарни.

4.      Тронфие/ тренете ал песто

тронфие ал песто
В Генуа казват да забравите за готовото песто, което се продава, нямало нищо общо с тяхното. Тъй като специфичният вкус на босилека им е почти невъзможно да се имитира.

Не пропускайте да ги опитате.

Традиционни ястия в Генуа
4.2 от 5 гласа

NO COMMENTS

Leave a Reply

Loading Facebook Comments ...